Minun piti eilen tehdä tuollainen oikea työ täällä kotona. Keittiössämme on pitkään ollut surkeahko valaisin ihan siinä ruokapöydän päällä ja siksipä Irmeli hankki uuden ja kauniimman ja valovoimaisemman. Tuossa se on vähän toista viikkoa odotellut ruokasalin pöydällä, että siirtymäliike tapahtuisi ja minä saisin sen laitetuksi kiinni kattoon. Eilen se päivä sitten koitti. Ruuvasin vanhan lampunpimentimen irti ja irrottelin sähköjohdot ja sitten kävinkin kiinnittämään tuota uutta härdelliä. Siihen ei kulunut aikaa varmaan kymmentä minuuttia enempää, ja niinpä tuo uusi ja uljas lamppu oli sitten katossa tarkoituksenaan valaista keittiötämme entistä kirkkaampaan riemuun tulevan syksyn iltoja virkistämään. Saatuani lampun paikalleen, siivosin työkalut ja lähdin laittamaan äänentoistolaitteita valmiiksi sunnuntai-illan laulutreenejä ajatellen.

Tultuani takaisin kohtasin kuitenkin surua ja murhetta vaan. Uusi hieno lamppumme olikin nimittäin pudonnut uudesta asemapaikastaan tehden alastullessaan kohtuullista tuhoa. Kattoon jäi pelkästään roikkuva johto ja ruma läikkä.

katto.jpg

*********

Tuollainen kattolamppu aiheuttaa pudotessaan aikamoista kurjuutta ja tuhoa, jos huonosti käy. Kyseinen lampunvarjostinhan oli lasia ja tietenkin siellä oli kolme lamppua sisällä. Kun tällainen hökötys putoaa, on tuloksena kohtuullinen kasa lasinsiruja. Eikä tässä vielä kaikki. Olin jättänyt sen vanhan lamppuhärdellin siihen pöydälle juuri sopivasti ja siinäkin oli kummasti lasia seassa. Tuho oli siis kaksinkertainen. Siivotessa löytyi pieniä siruja yhdestä jos toisestakin paikasta.

siruja.jpg

*****

Aikamoinen määrä jäteasemalle (tai itse asiassa lasin- ja metallinkeräyspaikalle) jäi vietäväksi. Harmittavaa myös se, että rahallinen tappio on melkoinen - puhutaan varmaan useista kymmenistä ellei jopa lähelle sataa euroa menevästä kurjuudesta.

Mikä tämän sitten aiheutti? Kyllä se vika varmaan minussa on, sillä laitoin uuden lampun roikkumaan samaan koukkuun, missä vanha oli ja vaikka kokeilin sen vanhan koukun kestävyyttä, arvioin sen väärin ja näin tässä sitten kävi.

sirpaleita.jpg

**********

Olen kuitenkin onnistunut sentään jossain suorastaan innovatiivisessa tehtävässä. Olen nimittäin kehittänyt oivan iPadin lukemista helpottavan ratkaisun ~ todellinen Pirkka-niksi. Koska luen aamun Hesarin iPadilta, haluan tietenkin nähdä kuvaruudun hyvin. Jos se makaa pöydällä, joudun kurkottelemaan aamupalani yli ja siitä tulee selkä kipeäksi. Niinpä olen keksinyt tällaisen loisteliaan iToilpap-telineen, joka on kätevä kuljettaa mukana, sillä voi pyyhkiä roiskeet iPadin päältä ja niistää oman nenänsä. iToilpap-telineen tukemana iPadin saa sen verran hyvin asetetuksi, että iPadia on helppo lukea, vaikka ei pitäisi siitä kiinni. iToilpap-telinettä myydään suurissa muovipusseissa kaikkialla Suomessa mm. ruokakaupoissa.

iToilpap.jpg