Tänään on syyskuun viimeinen päivä. Syksy on jo pitkällä ja huomennahan voimme sanoa, että ensi kuun jälkeen on joulukuu. Tuntuu, että koulu alkoi ihan juuri hetken aikaa sitten, mutta totuus on niin ihmeellinen, että pian puolet koko syyslukukaudesta on paketissa (ellei jo olekin, en ole niin tarkasti laskenut).

Syyskuu on ollut lämmin ja kaunis. Tänä vuonna ei ole ollut mitään rajuja syksyn synkkiä päiviä saatikka sitten ei edes kovin kylmiä. Olen käytännössä joka päivä ajanut mopolla töihin ja vain muutaman kerran olen tarvinnut hanskoja tai sormikkaita aamulla, mutta en kertaakaan iltapäivisin.

Lehdet ovat alkaneet varista puista, mutta meidän pihassa eivät puut ilmeisesti ole tajunneet sitä. Vastapäisen talon edessä olevat koivut ovat jo melkoisen paljaita samoin kuin meidän talon takana olevan leikkipuiston vaahterat. Meillä on pari vaahteraa takapihalla, mutta ne vaan tyytyväisinä köllöttävät tummanvihreässä kesäpuvussaan ja ilmeisesti kuvittelevat, että on kesä. No on siellä maassa samoin kuin puissa jonkin verran keltaisia, mutta uskomattoman hyvin nuo ovat säilyneet.

vaahterat.jpg

**********

Lintujen syysmuuttokulkueita en ole ihmeemmin vielä nähnyt. Ilmeisesti ne suurimmat ja näkyvimmät eli esimerkiksi kurjet, joutsenet ja hanhet ovat edelleen olleet tyytyväisiä vallinneeseen säähän ja lähtevät vasta sitten, kun ilma oikein alkaa jäähtyä. Hyönteissyöjät ovat ilmeisesti pääosin jo kaikonneet, vaikka noita ötököitä yhä edelleen taitaa ilmassa lennellä. Pikkulinnuilla vaan on pääosin niin hurjat nuo muuttomatkat, että reissuun lähdetään jo muutenkin vähän aiemmin.

Lämpimästä syksystä huolimatta on kyllä ihan pakko uskoa, että kesä on mennyt - sateinen ja viileä, mutta kesä joka tapauksessa. Illat pimenevät varhain ja aamuisin, kun minä heräilen, on vielä ihan pimeä tai korkeintaan orastava hämärä.

lehdet.jpg