Niin sitä taas ajauduttiin syyspäivän tasaukseen. Päivä on kaikkialla maailmassa kutakuinkin samanmittainen ja sitten meillä alkaakin tästä pimentyvä kausi, joka sitten kulminoituu talvipäivän seisaukseen juuri ennen joulun pyhiä. Aamut ovat jo varsin pimeitä ja kun minäkin tuppaan nousemaan seitsemän maissa, niin onhan tämä syksyn tulo havaittu. Syyskuu on joka tapauksessa lopuillaan ja tämän työviikon jälkeen on kaksi viikkoa töitä ennen syyslomaa, joten onhan tässä syksy hyvin edennyt. Pimeä tulee jo aika varhain. Olimme äsken kävelemässä ja ihan pimeää alkaa jo olla eikä vielä ole edes Uutisten (ykköskanava) aika. Minä en ole ihmeemmin autoillut viime viikkoina enkä etenkään iltaisin ja niinpä tuo pimeässä ajaminen on vielä lähes kokonaan tuntematon suuruus tälle syksylle. Niilon kanssa en itse asiassa ole kertaakaan ollut tien päällä niin, että olisin tarvinnut valoja.

*********

Irmeli toi Empuran (Emma) sunnuntai-iltana meille tekemään pizzaa. Emmahan oli perjantaina minun kanssa tekemässä makaronilaatikkoa ja salaattia ja kun hän nyt sattuu olemaan innokas kokki, niin totta kai hänen kanssaan tehdään sapuskaa, jos vain milloin ehditään. Minä lähdin kirkkoon kuuntelemaan upeaa urku- ja pianokonserttia, johon syyllisiä olivat herrat Kalevi Kiviniemi ja Henri Hersta. Kiviniemi uruissa ja Hersta pianistina ja harvoinpa Vihdin kirkossa sellaista tykitystä saa kuulla. Ohjelma oli raskas, mutta äärimmäisen laadukas. Ihan lopussa Herstan soittama Chopinin Etude sitten kevensi tunnin mittaisen konsertin tunnelmaa.

Kun minä sitten palasin kotiin, oli minua odottamassa kolmenlaista pizzaa - kinkku-, kala- ja vegepizza. Maistelin suurella mielihalulla kinkku- ja kalapizzoja ja vähåän otin sitä kasvisvaihtoehtoakin. Herkullista, niin ylen herkullista.

pizza.jpg 

********

Maanantai-ilta sujahtikin yhdistyksen kokouksen parissa. Asioita oli paljon ja sovittavaa sitäkin enemmän ja lopulta se venähti kolmetuntiseksi. Saatiinpa taas monta juttua pakettiin ja seuraava iso hallitus onkin vasta marraskuun lopussa. Välissä on syyskokous ja sitä edeltävä pienimuotoinen pikahallitus.

***********

Yksi varma syksyn merkki on jääkiekkoilu. Liiga alkaa aina tässä syyskuun aikana ja jo monena vuonna olen ihan innolla lähtenyt katsomaan HIFK:n pelejä, joita sitten liigakauden aikana käyn muutaman kerran katsomassa. Viime viikolla jutustin Jonathanin kanssa, että josko menisimme katsomaan peliä ensi viikonloppuna, kun petolauman vieraaksi saapuu aina mukavan arvoituksellinen HPK. Sovimme asian ja Jonathan lupasi hakea liput. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun saimme jälleen kerran houkutelluksi rouvan matkaan, niin on syytä vetää toinen rasti Nordenskiöldin hallin seinään - tästähän tulee Irmelille jo tapa. Viimeksi hän oli järsimässä pop-cornia viime vuoden tammikuussa, kun HIFK voitti Ässät. Sillä kertaa meidän piti opettaa rouvaa erikseen, että Ässille ei saa taputtaa - HIFK:lle vaan ja että punapaitaiset ovat niitä joita kannustetaan.

hifk.jpg