Tässä taas loman jälkeinen viikko mennä huosahti niin, että hyvä, kun ehti huomata. Tulimme Nizzasta perjantaina, lauantai lepäiltiin ja sunnuntaina alettiin jo orientoitua tulevaan työviikkoon. Oli siinä sunnuntai-iltana Thromoksen treeni, mutta maanantaina palasimme taas takaisin harmaaseen arkeen.

Työn pariin pääsimmekin hetkessä ilman mitään suurempia vaikeuksia ja loma oli hetkessä pelkkää historiaa. Syysloman jälkeen alkaa aina loppukiri kohti joulua, koska se aika vuodesta tulla tupsahtaa syliin hetkessä. Lokakuu loppuun, sitten marraskuu ja joulukuuhan on tavattoman lyhyt työkuukausi. Silloin on vajaa kolme viikkoa töitä ja siitäkin se viimeinen aika lailla joulutohinoissa. Meillä oli tämän joulujutun tiimoilta tiimipalaveri ja saimmekin sovituksi monta merkittävää asiaa. Siihen palaan myöhemmin, mutta yksi iso juttu on laulujen äänitys. Essi tekee omalle koululleen projektia ja siihen projektiin kuuluu sama laulu kuin meidän joulujuhlassa. Essi kävi viikolla tekemässä omaa porukkaansa varten harjoitusäänityksen ja sitä tulen sitten käyttämään myös meidän juhlassamme. Lisäilen soittimia ja sovittelen hieman.

essi.jpg

*******

Maanantai-iltana kävimme katsomassa kaistapäisen leffan eli Napapiirin sankarit osa 2. Silkkaa kreisikomediaa, mutta pakkohan se vaan on todentaa, että melkoisen hauskaa söhellystä. Olihan siinä pari muuttujaa, jotka eivät ihan tosielämässä taida mennä sillä tavalla, mutta kun jätti aivot narikkaan, niin siitä saattoi nauttia ihan tosissaan. Perusmeininkiä.

Tiistaina sitten olimme vieraina hienossa tilaisuudessa Helsingin Casinolla. Club for five julkaisi viime perjantaina uuden levyn ja sen tiimoilta he pyysivät ystäviään ja muutamia muitakin henkilöitä juhlistamaan bändin 15-vuotistaivalta ja samalla tätä uutta levyä. Kuten arvata saattaa, tilaisuus oli yhtä aikaa hieno ja hyvin rento. Väkeä ei ollut ihan kamalasti ja runsaasti siellä oli muusikoita - niin ammattilaisia kuin alan harrastajiakin. Rajattoman porukka melkein kokonaan, Eeva-Leena Sariola, Timo Kiiskinen, Jussi Vatanen ja monia muita. Kävin jutustamassa Tuukan isän kanssa ja kehumassa hänen tekemäänsä (yksi tekijä) koulun laulukirjaa -Musiikin mestarit 3-4:ta. Uuden levynkin olen hankkinut ja onhan se siis ihan mielettömän hyvä, kuten osasin odottaakin.

Keskiviikkona oli yhdistyksen yhteysopettajailta läheisessä pitsapaikassa. Puhuimme luonnollisesti tärkeistä asioista, kuten työajan riittävyydestä ja sisäilman laadusta.

**************

Torstain ja perjantain olinkin sitten töissä Keravalla. Osallistuin Opetushallituksen rahoittamaan Medat matkaan-koulutukseen ja tavoitteena oli tietenkin oppia uusia asioita uuden ops:n käyttöönottoa ajatellen. Kurssi oli hyvä, hyvin suunniteltu ja toteutettu, mutta kaiken rehellisyyden nimissä en oppinut yhtään mitään. Sain kyllä hyviä ideoita, mutta kun harjoittelimme videokameran ja iMovien käyttöä ja tuotoksen editointia, niin kylmästi vaan todettava, että meni niin kuin vähän turhuuteen tämä juttu. Ei se mitään, voinhan viedä ideoita kouluun niille opettajille, joille tämä ei ole tuttua.

kurssilla.jpg

Tutustuin toki sellaiseen ihmeeseen kuin Snapchatiin, mutta en oikein näe sille mitään käyttöä ainakaan työssäni. Jos oppimisen lopputulos on tämän näköinen, niin ehkä ei OPS 2016 ole mitenkään tästä riippuvainen.

oppi.jpg

***************

Perjantai-iltana sitten pyyhälsin suoraa soittoa Lohjalle Kreikan tunnille, missä ensimmäiseksi piti pitää lyhyt kertomusjuttu Nizzan matkasta.Yllättävän paljon sain kerrotuksi lyhyessä ajassa eli eivät nämä vuodet ole menneet kreikan kielen suhteen ihan hukkaan. Nizza on muuten kreikaksi Nikaia.

Kävimme eilen Kotkassa ja jossain välissä Irmeli ehti leipoakin. Hänellä on joku uusi valkoisen leivän juuri ja jostain syystä meille on tullut nyt kaksi tällaista palloleipää. Erittäin hyvää ja hauskan näköistä kaiken lisäksi.

leip%C3%A4.jpg