Kuten jo aiemmin totesinkin, on Nizza aika lailla mukava paikka lomailijalle. Näkemistä ja kokemista ja ihmettelemistä on ihan riittämiin ~ Monaco ja Cannes lähellä, museoita, hyvä ranta, Vanha kaupunki ja vaikkapa vielä se linnoitus siinä kukkulalla eivätkä ne siihen lopu. Jokaisessa kaupungissa ja lomapaikassa on kuitenkin aina nähtävissä niitä tavallisen elämän juttuja ja kuten Pariisissakin, niin myös Nizzassa kiinnitin huomiota aurojuttuihin.

Ekaksi ensinnäkin kadunvarsiin pysäköinti on ihan oma lukunsa. Kuten tiedämme suurin osa suomalaisista suhtautuu autoonsa hyvin nuukasti. Eihän se ihme ole, kun tietää miten kallista se touhu on vakuutuksineen ja huoltoineen puhumattakaan hankintaninnasta. Vaikka meillä onkin aina vanha, keskitasoinen Nissan, en minäkään halua, että siihen tulisi kolhuja tai skraapuja, jos kohta en menetä asian takia yöuniani.

Se ranskalainen taito, se kuinka maailman ihmeessä he saavat autonsa kadunvarsille, se on kyllä ranskalainen ihme. Kolhuisilta ne autot näyttävät aika usein ja energiaa kuluu leukojen loksutteluun, kun parkkeeraushetkellä puhutaan ranskaa kovaäänisesti ja nopeasti.

Tässä ekassa kuvassa on auto parkittu jalkakäytävän ja tuollaisen tangon väliin ja kyllä se siihen vaan oli mahtunut, vaikka ylimääräistä tilaa ei ollut juurikaan Luoteis-Uusimaan sunnuntaipainosta enempää. Melkoinen parkkeeraus.

park1.jpg

*****

Näitä minä ihmettelin. Siinä on taskuparkkia tehdessä tarvinnut mennä sentti eteen ja sentti taakse ja runsaasti on tarvinnut ääntä käyttää. Miten ihmeessä ne uudet autot, joissa on ne törmäystutkat ja sellaiset ikinä pystyvät tuollaiseen väliin tunkeutumaan.

park4.jpg

park3.jpg

********

Tämä seuraava oli sitten viikon kohokohta. Ihan on tainnut jäädä omistajalta autokoulussa se oppitunti väliin, missä on käsitelty luvallisten ja luvattomien parkkeerausten asiaa. Menimme tästä ohi eräänä aamuna ja palatessamme samaa reittiä tunnin kuluttua, olla nökötti tuo auto ihan samassa paikassa. Kaikella kunnioituksella täytyy sanoa, että kuski on ollut melko optimistinen ajatellen poishinausta tai sakkovaaraa.

park2.jpg

********

Sääliksi kävi köyhien elämä. Ensinnäkin aika rumia olivat nämä Monacon Casinon parkkipaikalla olleet kerjäläisautot. Tuokin etualalla oleva on vain kaksipaikkainen eikä sinne saisi matkalaukkujakaan minnekään. Jotain vikaa oli moottorissa, kun se murisi niin voimallisesti silloin kun tuo punainen auto lähti. Eivät ne mitenkään erikoisia olleet nuo taka-alalla lojuneet kulkupelitkään. Ihan viimeisen harmaan ja ehkä sen toiseksi viimeisen mustan olisin ottanut - sinne olisivat mahtuneet sukset sisään.

k%C3%B6yh%C3%A4t.jpg

*******

Nizzan keskusaukealla oli joka ilta live-esiintyjiä. Tämä kitaramies oli aivan ehdoton, todella taitava ja hänelle jopa annoimme ropojamme. Oli niitä pyytäjiä enemmänkin eli siis kerjäläisiä. Yleensä en anna kerjäläisille, koska jos annat yhdelle, niin pitäisi antaa toisellekin ja siinä sitten katoaa satanen jos toinenkin äkkiä. Se on hieman dilemma...

quitar.jpg

*****

Nizzassa kukee raitiovaunu yhtä edestakaista reittiä. Tuosta aukealta se lähtee suoraan kohti vuoria - ehkä pohjoiseen ja palatessaan se kääntyy itäänpäin ja käy jossain siellä itäkoillissuunnassa. Yhteydet kaupungin eri bussilinjoihin ovat selkeät, mutta ratikalla ei todellakaan pääse kovin kauas. Yhtenä päivänä ajelimme ihan huviksemme ihmettelemässä ratikan päämääriä. Mitä kauemmas keskustasta menimme, sitä vähemmän turistujuttuja ja ympäristö alkoi näyttää tavallisten ihmisten elinpiiriltä.

tram.jpg