Pariisin tapahtumat ovat täyttäneet otsikot ja uutisoinnin eikä se mikään ihme olekaan. Näillä leveysasteilla ei oikein voi muuta kuin valittaa tilannetta ja olla henkisesti myötämielinen surua, ahdistusta ja pelkoa kärsiville tapahtumien keskipisteissä olleille ja siellä edelleen eläville. Noiden äärimuslimien hirmutekoja vauhdittaa se Koraanin lupaus paratiisista ja neitsyistä Pyhässä sodassa ja siksipä nuo nuoret miehet on pystytty aivopesemään nämä rikokset muka oikeutetuiksi. Muistaakseni joku muslimien Koraani-oppinut piti julkisuudessa suurta meteliä Koraanin väärästä tulkinnasta silloin WTC-tornien katastrofin jälkeen, mutta hänet taidetttiin hiljentää aika nopeasti. Tämä radikaaliryhmien käsitys vääräuskoisten tappamisesta ja itsensä räjäyttämisestä ja sen jälkeisestä palkkiosta kuulostaa vahvasti samalta kuin viikinkien usko Valhallaan pääsystä. Uskoi nyt sitten mihin tahansa tai oli sitten uskomatta, niin jotenkin terve järki sanoo, että viattomien siviilien tappamisesta ei tule kenellekään palkintoa, mutta milläpä näitä umpiradikaaleja vakuutat. Siksipä nämä Isiksen ja Al-Qaidan kannattajat ovat niin julmetun vaarallisia.

****************

Meikäläisen pieni elämä se kuitenkin jatkuu ja menee samoilla liukusaappailla kuin ennen Pariisia. Ei tässä voi millään jäädä paikalleen ihmettelemään - ei se auttaisi yhtään mitään eikä yhtään ketään. Viime viikolla Irmelille soitettiin, että olisi tarjolla lampaan lihaa. Itse asiassa karitsaa. Kyse on eräästä tuttavastamme, jolta saamme tuota herkkua aina silloin tällöin ~ ehkä kerran vuodessa.
Niinpä sitten Irmeli meni hakemaan tuoretta lihaa ja olihan siinä melkoinen kasa. Pakastin täyttyi siinä määrin, että minulla on nyt porttikielto pakastimelle eli täytyy käydä salaa laittamassa ruispalat jollekin hyllylle. Irmeli sulatti koko vehkeen ja heitti osan vanhoista epämääräisistä tuotteista roskiin eli tulihan tuo taas siivotuksikin.
Lammas on hyvä liha, mutta ymmärrän kyllä senkin, että joku ei siitä pidä, koska siinä tavallaan tuntuu sen villan maku tai haju ~ ihan miten vaan.

lammas.jpg

*********

Oltiin eilen Kotkassa. Irmelin äiti jakselee ikäänsä ja tämänhetkiseen kuntoonsa nähden ihan hyvin, mutta kyllä se kuulo on hankala asia. Hänelle täytyy huutaa ja artikuloida tarkasti ja sittenkin vastaus on usein: "Mitä?" Huonokuuloisuus saa aikaan joskus tahattomia koomisia juttuja, joille ei vaan voi mitään, jos ja kun ne naurattavat. Ihan tulee mieleen Tintti-sarjakuvan professori Tuhatkauno, joka huonon kuulonsa takia vastaa ihan mitä sattuu. Näin kävi eilen illalla, kun tulimme kotiin. Irmeli tavalliseen tapaansa soitti äidilleen kertoakseen, että matka sujui hyvin ja että olemme turvallisesti kotona. Kello oli jo kahdeksan ja niihin aikoihin Ilonaa tullaan auttamaan yöpuulle ja niinpä oli mahdollista, että hän ei enää olisi hereillä. Oli kuitenkin. Niinpä Irmeli iloisesti sanoo: "Hei, sinä olet vielä hereillä!?!?" Siihen mummo sitten vastaa ilahtuneesti: "Ai jaa-aa!!!!" Yritäpä siinä sitten keskustella vakavasti.

Kotkan kaupungin keskusta on jo hiljalleen valmistautumassa jouluun. Keskuspuistossa oli jo jouluun liittyviä himmelivalaisimia - ei nyt sentään oljesta tehtyjä, vaan tällaisia upeita sähköluomuksia. Kivalta näyttivät.

himmelit.jpg 

**********

Aika rankkaa oli autoilu eilen illalla. Tie oli märkä, välillä satoi aika reippaita kuuroja, ohiajaneet ja ohitettavat roiskivat kurat silmille ja vastaantulevien valot häikivät pahasti. Toki positiivista on se, että käytännössä koko matka Kotkasta Vihtiin on moottorititietä ja Porvoosta alkaen koko osuus valaistu. Vastaantulijat ovat kuitenkin siellä omalla puolellaan eli siinä mielessä ihan hyvä ajaa, jos nyt marraskuun vesisateessa läpi pimeyden kulkeminen mitään hauskaa on. Talvirajoitukset ovat voimassa koko matkan ajan ja nyt kun ei enää ihmeemmin ole tietöitä, niin rajoitus on sitten koko ajan tasainen. Niinpä laitoin cruiserin Kotkassa päälle ja Kehä 1:sen liikennevaloja lukuunottamatta pärjäsin koko matkan koskematta kaasuun eikä itse asiassa tarvinnut jarrutellakaan. Niilon cruiserissa cancel-toiminta on nopea ja kun pidän aina hyvän välin edessä ajavaan, niin rauhallinen hidastus riitti eilen.