Viime päivinä ei oikein ole tapahtunut tällä blogimarkkinalla yhtään mitään. Tämän koneen ulkopuolella sitävastoin on tehty hullunaan kaikenlaista. Viime viikolla oli laulutreenejä ja menemistä sinne ja tänne ja vielä perjantaina lukukauden viimeinen kreikan tunti.

Siinä yhtenä iltana, taisi sitten olla torstai, urakoitiin taas tämä loppuvuoden juttuihin kuuluva kuvio eli joulukortit. Kortteja oli iso nippu ja niitä sitten laitettiin menemään sinne ja tänne ja tuonne. Viime vuonna etenkin, jos kohta aiemminkin, olen ollut hyvinkin ärsyyntynyt tuosta joulukorttitraditiosta, jota osittain tehdään vain tavan vuoksi. Olen siis kritisoinut sellaista asiaa, että ihmiset lähettävät kortteja sellaisillekin, joiden kanssa ei muuten olla missään tekemisissä. Minusta se on ihan turhaa. Ymmärrän tutut mainiosti, heidän muistamisensa on tärkeää, ja lähetän itsekin kortteja niille ihmisille, joiden kanssa olen yhteyksissä tavalla tai toisella, mutta jos meidän elämä ei kiinnosta tavan pätkää, niin miksi vaivautua. Vanhat sukulaiseni ja läheiset kivijärviset saavat aina kortin, jokunen serkku ja sitten ne, joita tapaankin tai joiden kanssa soitellaan molemmin puolin. Jos minuun ei millään lailla pidetä yhteyttä, niin enpä viitsi korttia lähetellä ~ ehkä he eivät sitten kaipaakaan. Minä kyllä tavallaan kaipaan joitakin vanhoja ystäviäni, mutta en enää jaksa hakea kontaktia, kun he ovat kokonaan unohtaneet minut.

kortit.jpg

**********

Minähän olen lähes täysin käteisen rahan käyttäjä. Katson hallitsevani raha-asiani huomattavasti paremmin, kun en käytä korttia ja näin saan rahaa helposti säästymään. Jos minulla on lompakossa kaksikymmentä euroa, niin mennessäni kauppaan en pysty millään ostamaan mitään turhia herätteitä, kun käytössä on vain se raha. Kun saan kolikoita vaihtorahaksi, niin heitän ne sitten kotona purkkiin, koska ne repivät muuten lompakon. Otin tuon lakritsipurkin käyttöön syyskuussa ja siitä lähtien olen heitellyt lantteja sinne. Pari viikkoa sitten se tuli täyteen ja niinpä vein ne pankkiin ja latasin muovipussiin ja sitten kolikot lähtivät jonnekin pääkalloluolaan laskettavaksi. Tänään sitten vilkaisin tiliä ja yllätyksekseni huomasin, että odottamani kahdensadan euron asemesta sinne oli kolahtanut 450 euroa. Aika ylläri purkin pohjalla.

purkki.jpg

*********

Perjantaina Irmelillä oli päiväkodin joulujuhla ja minulla siis viimeinen kreikka ennen joulua. Irmeli tuli kotiin kahdeksan maissa ja sitten lämmitimme saunan ja söimme pitsaa (vai pizzaa, no ihan sama...kyllä kaikki ymmärtää). Tunnelman kohottamiseksi laitoin takkaan tulen, mutta olin sen verran laiska, etten viitsinyt ihan täyttä pesällistä polttaa ja laitoinkin tuollaisen köyhän miehen takkatulen. Ihan söpö sekin.

takka.jpg