Syyslukukausi on nyt takana. Kaikki koulutyöt on saatu viimeistä tippaa myöden tehdyksi ja istuskelen täällä kotona välillä telkkaria katsoen (kammottava teurastus nimeltä Venäjä-Suomi, lätkämatsi), syöden ja muuten huokaillen.

Tänäkin vuonna koululaiset syyllistyivät vanhaan malliin kunnallisen virkamiehen lahjontaan. Ihan vakavasta talousrikollisuudesta ei onneksi ole kyse enkä ihmeemmin usko joutuvani edesvastuuseen näiden lahjojen vastaanottamisesta. Aika lailla suklaa- ja kynttiläpainoitteista tuo tuppaa olemaan, jos kohta on siellä aina seassa jotain yllättävääkin. Ihan tässä piti isolla kassilla noita tilpehöörejä kotiin kannella, jos kohta ei ne painavia olleet - vievät vain tilaa.

lahjusta.jpg

************

Torstaina meillä oli joulujuhla. En yhtään osaa sanoa, kuinka mones se oli minulle, koska joinakin vuosina olen ollut kahdessakin juhlassa esim. soittamisten tai av-laitteiden takia. Ajatellen koko elämääni, saattoi tämä koulun juhla olla jo aika lähellä viidettäkymmenettä, koska seitsemänvuotiaasta alkaen olen juhlinut vuosittain koulussa armeija- ja opekoulutusaikaa lukuunottamatta. Enkeli taivas on kajahtanut toisenkin kerran, mutta Sika on vielä out of the list. Hieman silotelluin sanoin haluan sen kuitenkin esittää ennen kuin jään eläkkeelle. Ensi jouluna? Who knows.

joulujuhla1.jpg 

*********

Tämän vuoden joulujuhlan tekivät 3. ja 4. luokkien oppilaat opettajiensa johdolla. Meillä oli kehyskertomus, joka tuli videolta ja heijastettiin seinälle ja sitten oli leikkejä, lauluja ja tontturäppi. Ideana on pitkään ollut, että kaikki oppilaat pääsevät esiintymään ja niinpä etenkin yhteiset leikit vaativat melkoista joukkoliikennettä. Videolla oli 11 esiintyjää, soololauluissa kuusi, räpissä viisi, piparileikissä parikymmentä ja sitten olikin melkoinen joukko tontun voimajumpassa. 

Aloimme valmistaa juhlaa marraskuun alussa, jolloin jaettiin roolit ja tehtävät ja sovittiin, kuka opettajista mitäkin valmistaa. Minä filmasin ja editoin videon sekä äänitin musat. Koko homma kesti vajaan puoli tuntia eli jälleen kerran huomattiin, kuinka hirveästi on tehtävä duunia, että saadaan lasten esitykset onnistumaan.

************

Lastenlapsistani Artturi oli tässä juhlassa esiintymisvuorossa. Sen lisäksi, että hän tietenkin lauloi yhteislauluissa, oli hän mukana räppääjänä Tontturäpissä, mikä puolestaan oli ihan sikahauska juttu. Musiikin räppiin teki osaltaan Essi ~ hän teki rytmin beatboxaten ja soitti vielä bassonkin. Nämä hommathan kuuluvat toki kotitalousopettajan toimenkuvaan.

Artturi näkyy tässä kuvassa vasemmassa reunassa selkeänä - muut blurrasin pois näkyvistä julkaisujuttujen takia.

joulujuhla2.jpg