Eilen oli sitten se merkitttävä päivä, kun ne pitkään odotetut lahjapaketit päästiin avaamaan. Totuuden nimessä en niin kauheasti odotellut lahjoja, mutta toisaalta en ollut toivonut yhtään mitään enkä laatinut toivelistoja, joten kaikki mikä kohdalle tuli, oli yllätystä.

Eilen iltapäivällä, neljän ja viiden välillä, olin Nummelan kirkossa laulamassa viimeistä kertaa jouluaattona Produktiokuoron riveissä. Todennäköisesti näin, sillä Produn johtaja Pike jää eläkkeelle keväällä ja tokkopa uusi kanttori ensi töikseen perustaa vastaavaa kuoroa. Sieltä sitten kotiin tultuani alkoivat ruokavalmistelut.

Vanhaan tapaa Irmeli oli laittanut kaikenlaista jouluun kuuluvaa pöytään enkä tässä niin jaksa alkaa tehdä kirjallista erittelyä ja niinpä laitankin tähän kuvan. Kinkkua siellä on, laatikoita, kalaa eri muodoissaan ja siis kaikkea jouluun kuuluvaa.

sapuska.jpg

*********

Kun olimme syöneet ja siivonneet, otin pienet tirsat, joista minut sitten herätettiin lahjusten jakeluun. Koska meillä oli joulua viettämässä neljä aikuista ihmistä, ei ollut syytä uskoa, että lahjasäkit pullistelevat, mjutta kyllä tuohon koriin saatiin kasatuksi aika kunnioitettava määrä lahjuksia.

kaikkilahkjat.jpg

**********

Saimme järkeviä lahjoja ja vaikka kaikki eivät olekaan varsinaisia käyttötavaroita, niin niitä voi hyödyntää kyllä mitä moniniaisimpiin tarkoituksiin. Lahjakasassani on esim. ukulele, jotan ilman pärjää mainiosti, mutta uskoisin, että tulen käyttämään sitä ainakin koulussa pienimuotoisten esitysten säestämiseen. Tuli minulle ruutupaita, kirja, lahjakortti KiPAan, kirjatuki, kalsareita ja mitä tuossa nyt sitten onkaan. Irmeli sai uuden, hienon kameran, kirjoja ja ainakin yhden levyn.

lahjat.jpg

*******

Joulu alkaa piakkoin olla taputeltu pakettiin ja seuraavan kerran tätä sitten taas ihmetellään vuoden päästä.