Minä en ole missään nimessä scifi-leffojen ystävä. Kaikki, mikä vähänkin vihjaa johonkin sellaiseen tiedekuvitelmaan, pysäyttää minut ja laitan telkkarin kiinni tai vaihdan kanavaa. Sama juttu kaikkien noiden yliluonnollisten tarinoiden kanssa - ei iske minuun.

Poikkeuksia kuitenkin on. Harry Potter tietenkin on ihan kummallista fiktiota, mutta minä olen tykännyt siitä ihan alusta saakka - huikeita tarinoita ja sitten leffoissa mahtavia toteutuksia. Superman ja Batman ovat myös ihan alusta alkaen olleet minun suuria suosikkejani, mutta ne ovat varmaan olleet suosikkejani sen takia, että ne iskivät minuun lapsena.

Scifistäkin löytyy poikkeus ~ Star Wars ja älkääkä nyt ainakaan kyselkö, että miksi, koska en osaa vastata. Varmasti ne loistavat efektit jo niissä vanhoissa leffoissa, mutta sitten näiden uusien juttujen uskomattomat tehosteet. Toisaalta hyvät näyttelijäsuoritukset ja lopulta hyvä huumori. 

Nyt kun tämä seitsemäs leffa ilmestyi, olen tietenkin menossa katsomaan sitä, mutta jotenkin halusin ensin saada jonkinlaisen selvityksen tarinasta ennen uuden leffan näkemistä. Yritin ensin löytää leffoja lainaksi, mutta sitten löysinkin koko paketin sittarista ja niinpä minulla on kohta leffamaraton edessä. Irmelikin osallistuu.

starw.jpg