Olen viime vuosina näin vuoden lopussa laittanut pakettiin kuluneen vuoden ja aionpa jatkaa tätä perinnettä tänäkin vuonna. Onhan tässä toki jokunen päivä vielä jäljellä ja jos jotain mainittavaa tapahtuu, niin täytyy sitten lisäillä.

Tammikuu

Lunta tuli sen verran, että pääsin sitten suksille tammikuun alussa. Nummelassa pääsi kiertämään jopa lentokentän reittiä. Luovuin VOpet:n sihteerihommista ja minusta tuli Lipetin vastuuhenkilö. Jatkoin kreikan opiskeluja uuden, erinomaisen kreikkalaisopen johdolla. Treenasin hieman Viihdekuoron kevätkonsertin säestyksiä, Thromos alkoi valmistella pientä kisareissua ja maaliskuun ystäväiltaa ja matkaan mahtui muutama uusikin biisi. Kuun lopussa osallistuin Educa-messuun ja perinteiseksi käyneeseen Educa-risteilyyn.

Helmikuu

Thromos osallistui SULASOL:n Uudenmaan piirin laulukilpailuun Vantaalla ja pääsi Rajattoman koulutukseen. Kävin kaksi kertaa lätkämatsissa - eri seurueen kanssa tosin. Hiihtelin hieman, mutta kuun lopussa alkoivat vesisateet ja se homma jäi sitten siihen. Olin säestämässä Hiiden Laulun juhlakonserttia ja hiihtolomalla käväistiin Lipetissä ja sitten poikien kanssa Salossa katsomassa valokuvanäyttelyä.

Maaliskuu

Maaliskuussa olin oppilaiden kanssa Espoossa Yrityskylässä retkellä ~ hyvä homma. Thromos piti ystäväillan, joka oli onnistunut juttu. Taivaalla nähtiin revontulia ja osittainen auringonpimennys. Pihahommiakin alettiin tehdä, kun kaikki lumet hävisivät. Pakkaset loistivat poissaolollaan. Olimme Lipetissä metsänraivaustalkoissa ja klapiloimme monta kuutiota halkoja.

Huhtikuu

Vietettiin pääsiäistä perinteiseen tapaan kotona ja juhlimme samalla syntymäpäivääni. Kävimme sitten retkellä elämämme ensimmäisen kerran Porkkalassa. Eduskuntavaalitkin olivat ja ehdokkaan hakeminen oli vallitsevan tilanteen takia hyvin vaikea. Thromos kävi laulamassa OAJ:n alueyhdistyksen tilaisuudessa. Irmeli oli loppukuusta kaverinsa kanssa matkalla ja minä kävin kevään ensimmäisellä kuvausretkellä Salmissa. Olin sitten Markun kanssa lentämässä Airbusin simulaattorissa ja vappuna saunomassa Lipetissä.

Toukokuu

Kevät jatkui viileänä, joskin se hiljalleen tuli koko ajan. Perinteiseen tapaan seurasin jääkiekon MM-kisoja, jotka loppuivat suomalaisten kannalta liian aikaisin. Toukokuu sujui muuten ripeästi koulutyön viimeistelyjen ja pihatöiden kanssa. Muutin takaisin isolle koululle pois Siivestä kahden kouluvuoden jälkeen eli hirveä siivoustyö. Käytiin Hesassa kuuntelemassa Club for fivea.

Kesäkuu

Loma alkoi Lipetistä ja jatkui heti eka viikolla aika viileänä, mutta putaisena. Meillä kävi kannonmurskaaja pihassa. Auto oli korjattavana peräänajon kolhuista enkä päässyt Tampereelle kuuntelemaan Tampereen Säveltä. Irmelin isän suvun puoleisten serkkujen tapaaminen oli Kotkassa, missä vietimme mukavan illan. Kesäkuun toisella viikolla osallistuimme Helsingissä päiväkotien ryhmäkokojen suurentamista vasustaneeseen mielenosoitukseen. Olin Santorinilla Essin, Jussin, Emman, Laurin ja Artturin kanssa. Siellä kului myös juhannusaatto. Kuun lopussa käytiin Kärkkäisellä Jaalassa ja edelleen oli kylmä.

Heinäkuu

Suomessa oli kylmä, mutta Pariisissa ei. Olimme siellä heinäkuun kuusi ensimmäistä päivää osin Kirsin ja Olli Pekan kanssa ja lämpöä riitti neljäänkymmeneen asteeseen saakka. Kuun puolivälissä olin Paavo-Pekan kanssa Kivijärvellä ja sieltä piipahdin Vesannolle. Muuten oltiin aika paljon kotona, mutta piipahdimme Helsingissä yhtenä sateisena päivänä ja sitten olimme yhden viikonlopun Hangossa, missä kävimme kuuntelemassa Club for fivea. Kävelimme Salmista Nuuksion läpi Haltian ulkoilukeskukseen - yksi harvoista mukavan lämpimistä heinäkuun päivistä. Thromos aloitti syystreenit Lipetissä. Toki käytiin myös Kotkassa.

Elokuu

Koulu alkoi ja minulla uusi kolmas luokka. Thromos osallistui jälleen kerran Kuoro goes kapakka-juttuun. Kesä suostui viimein tulemaan ja onnistuin heittämään talviturkin, mikä ei monesti ole venynyt noin pitkälle kesään. Olimme muistelemassa elämää vanhassa kodissamme ja vaihdoimme auton - Tyynelle hyvästi, Niilo tuli tilalle. Thromos esiintyi jälleen kerran Wichtis Krouvissa. Oltiin Kotkassa ja juhlittiin Ilonan 92-vuotispäivää. Seurasin toki yleiurheilun MM-kisoja. 

Syyskuu

Olimme Vihdin Opettajien yhteysopettajakoulutuksessa Tallinnan lähellä, Laulasmaan kylpylässä. Muuten syyskuu sujui ihan koulupäivien tohinassa, kuoron ja Thromoksen treeneissä ja vähän lenkkeillessä. Lehdet eivät suostuneet putoamaan puista ja siksi piti vaan odotella harava kädessä. Kreikan tunnit eivät alkaneetkaan, koska tammikuussa aloittanut opettajamme ei sitten päässytkään kuvioihin. 

Lokakuu

Thromos oli Vihdin Opettajien keikalla Air Hotellissa. Kreikan tunnit alkoivat uuden, hyvän opettajan johdolla. Olimme Irmelin kanssa syyslomalla Ranskassa, Nizzassa, missä törmättiin vahingossa toiseen vihtiläiseen opettajaan. Hyvä reissu kaiken kaikkiaan. Muuten taas ihan töitä ja kuoroja.

Marraskuu

Marraskuu oli perinteiseen tapaan pimeä ja märkä. Juuri ennen ensimmäistä adventtia, saimme nähdä Club for fiven Vihdin kirkossa ja olimme myös heidän levyn julkkarikeikallaan Helsingin Casinolla. Kävimme katsomassa hauskan leffan, Napapiirin sankarit osa 2. Aivot narikkaan eli siis hauskaa kohellusta.

Joulukuu

Edelleen märkää ja pimeää. Aika kului nopsaan joulujuhlaa tehdessä. Sibeliusta juhlittiin koulussa hieman tavanmukaista enemmän. Thromos lauloi Kauneimmissa joululauluissa. Leivottiin poikien kanssa parit piparit (kun ne ensimmäiset haihtuivat jonnekin). Katsottiin koko Star Wars-tarina (osat 1-6) kotona ja sitten minä kävin vielä katsomassa seitsemännen osan leffateatterissa. Kerttu ja Paavo-Pekka viettivät joulun meidän luonamme.