Mitä vanhemmaksi tulen, sitä merkittävämmiksi käyvät ympärilläni olevat ihmiset. Töissä on tolkuton sutina aamusta iltaan ja vaikka kaikkien kanssa tulee vaihdetuksi sana ja enemmänkin, ei siinä kuitenkaan ehdi luoda sellaisia suhteita, joita voisi ystävyydeksi kutsua. 

Voimme olla hyvissä ja ystävällisissä väleissä vaikka kuinka monen ihmisen kanssa. Voimme harrastaa, tai kuten jo ensimmäisessä kappaleessa mainitsinkin, voimme tehdä paljon yhteistyötä töissä. Usein näiden tapahtumien jälkeen suljemme ovet ja lähdemme taas omille teillemme ja tavfataan taas seuraavalla kerralla. Ystävyys voi lähteä vaikkapa samoissa opinahjoissa istuttaessa, kuten tietenkin monille on tapahtunut. Ystävä voi olla niinkin kaukaisilta ajoilta kuin alakoulun ensimmäisiltä luokilta tai jopa varhemmiltakin vuosilta. Toisaalta vanhakin ihminen voi löytää ystävän vaikka eläkepiirin harrastustunnilta.

Jotenkin se lähtee liikkeelle. Työkaverin tai jonkun muun kanssa aletaan jorista niitä ja näitä, aletaan harrastaa juttuja, soitellaan, käydään kylässä, lähetellään some-viestejä, mennään syömään tai juhlimaan. Samaahan siinä on kuin silloin, kun ihmiset rakastuvat. Erotuksena on kuitenkin se, että ystävän voi jakaa monen kanssa. Yhdessä Ultra Bran biisissä sanotaan suurinpiirtein niin, että vastarakastuneet kyllä ärsyttää, kun ne eivät lähde minnekään muiden kanssa, kun ne vaan kyhjöttää keskenään. Hyvä ystävyys on sen verran etäistä, että se ei sido ja ystävälle jää aikaa myös muihin kavereihin ja asioihin.

Meillä oli tänä viikonloppuna ystävät kylässä. Tapaamme pari-kolme kertaa vuodessa. Välimatkaa on vajaa kaksisataa kilometriä, mutta se on juuri sen meikäläisen ajokipurajan mittainen - pitemmälle en jaksa ja niinpä jyväskyläläiset kaverit jäävät vääjäämättä huomiotta - sinne on meiltä noin 300 kilometriä. Ystävien kanssa on helppo viettää aikaa, kun ei tarvitse esittää mitään. Syödään, juodaan, kuunnellaan musaa, katsellaan kuvia ja ennen kaikkea joristaan hirveästi. Jos ja kun väsyttää, mennään nukkumaan, eikä olla velvollisuudentunnosta hereillä väen väkisin. Ystävän luona mennään jääkaapille, kun on nälkä ja sanotaan, jos tekee mieli kahvia. Homma vaan toimii ja jatkuu siitä seuraavalla kerralla. Se on niin mukavaa.

mpi.jpg

**********

Eipä tässä ystävien kesken saatu pahemmin itsenäisyyspäivän hienosta kelistä nauttia. Vettä satoi julmasti, tuuli ja melkein myrskysi. Lämmintä oli - taisi Etelä-Suomen joulukuun lämpöennätys särkyä. Näkymä ikkunasta oli tällainen.

synkk%C3%A4.jpg