Pitkän ja jo hieman mieltä, tai itse asiassa fyysistä olemustani, tylsistyttäneen joululoman jutut ovat nyt taakse jätettyä elämää. Kouluhan alkoi viime torstaina ja viimeisin jouluun liittyneistä juhlapäivistä oli loppiainen, viime viikon keskiviikko. Olen töissä päässyt ihan hyvään opetustahtiin eli olemme tehneet kunnolla koulutöitä ja oppilaat ovat ainakin tähän asti olleet ihan tavattoman aktiivisia ja toimivia. Viime viikolla näin Hesarissa hauskan kuvan jäädytetyistä maitopurkkitiileistä ja niinpä otin saman idean meillä käyttöön. Täytimme purkin vedellä, liotimme sinne vesiväriä ja laitoimme purkin jäätymään. Eipä aikaakaan, niin meillä oli komeita rakennuspalikoita ja siitä sitten vaan jäädyttämään. Toistaiseksi olemme saaneet aikaiseksi tällaista taidetta.

tiili3.jpg

Minä olen hiljalleen alkanut päästä elämänrytmiin, mutta silti tässä vielä on keskeneräistä touhua. Arkirytmistä kertoo tietenkin se, että nousen joka aamu aikaisin - kylmyyden takia jo kuudelta, koska minun on mentävä laittamaan auton pistoke seinään. Nyt tietenkin joku ajattelee, että miksi äijällä ei ole ajastinta. Niitähän löytyy kaupasta kuin kaupasta eivätkä edes maksa paljon. Vaan kuka sitä muistaa kauppaan mennessään, mitä sieltä pitäisi ostaa ~ ihan on oma moka.

Thromos aloitti kevättreenit viime sunnuntaina ja Produktiokuoro pääsi toimintansa kalkkiviivoille eilen aloittamalla kevätkauden. Produktiohan lopettaa varsinaisen toimintansa kahden kuukauden päästä, kun Pike jää ensin lomalle ja sitten eläkkeelle. Onko sillä kuorolla enää sitten mitään toimintaa, on toistaiseksi  arvoitus? Joka tapauksessa treenaamme aika lailla keskimäärin kerran viikossa ennen maaliskuista juhlaa. Etsiskelin koneeltani kuvia kuorosta ja sinänsä yllättävää, että en löytänyt tuoreempaa kuvaa kuin tämän alla olevan. Tämän ottamisesta tulee keväällä viisi vuotta, kun olimme laulamassa Espoon tuomiokirkossa. Lähes kaikki kuvassa olijat ovat edelleen mukana porukassa, jos kohta on toki muutoksiakin tapahtunut ~ pääasiassa ydinporukka on ihan sama ja esimerkiksi tällä hetkellä me neljä miestä olemme edelleen ainoat mieslaulajat, kun yksi tenoreista joutui nyt joulun jälkeen jäämään pois. Tosin yritämme saada häntä matkaan näihin viimeisiin juttuihin ~ pätevä laulaja.

produ.jpg

***********

Kreikka alkaa ylihuomenna ja siitä olen tavallaan ihan huolissani. Meillä nimittäin on joululäksyä, enkä ole millään saanut aloitetuksi niitä juttuja. Irmeli nauroi viime viikolla, että jopas herra jotain sai aikaiseksi, kun kannoin Kreikka-laukun pois autosta. Siellähän se vietti laatuaikaa koko joululoman.

Se siitä arjesta. Juhlaakin on ihan isosti. Empura (Emma) nimittäin täyttää tänään viisi. Veimme äsken kukkia hänelle ja tomerasti neiti totesi, että on mukavaa olla viisi. Varsinaiset juhlat ovat sitten lauantaina ja luvassa on mm. kakkua. Minulla on huomenna nimipäivä, mutta sitä en vietä mitenkään erityisesti - ehkä tarjoan koululla namia opehuoneessa.

Sunnuntaina on suuren suuri juhla. Kevään tulon ensimmäinen askel on nimittäin se, kun Utsjoen kaamos virallisesti väistyy. Siellä nousee aurinko hieman ennen puolta päivää ja laskee sitten hieman reilun tunnin loisteen jälkeen, mutta siitä se kaamos hiljalleen väistyy. Meillä päivä pitenee tällä hetkellä kuta kuinkin neljä minuuttia vuorokaudessa.