Tämä kulunut viikko on ollut oikein jääkiekon härkäviikko.

Jokainenhan tietenkin tietää, että nuoret jääkiekkopojat tai oikeastan -miehet voittivat upeasti ikäluokkansa maailmanmestaruuden. Aivan upeat matsit ensin Kanadaa ja Ruotsia vastaan varmistivat joukkueen pääsyn loppuotteluun ja siellähän sitten Venäjän nuorukaiset joutuivat juomaan karvasta tsaikkaa, kun mahtavan yleisön tukemat suomalaiset lopulta veivät pelin ja pokkasivat "pikkupojan" tai niin kuin jotkut sanoivat "tytön".

Kun nuo kisat sitten olivat lopulta ohi, menin Jussin kanssa katsomaan IFK:n peliä keskiviikkona eikä siitä sitten suuremmin olekaan kerrottavaa. Sen verran surkeasti HIFK pelasi Sportia vastaan. Siitä kirjoitinkin jo aiemmin viikolla, joten se siitä.

No, tänään olin sitten taas Nordiksella. Tänään HIFK:n vieraaksi saapui kalakukkopoikien tiimi eli KalPa Kuopiosta. Olin paikalla Jonathanin kanssa ja meidän lisäksi hallilla oli yli 8000 muutakin.

jonsak.jpg 

**************

Olen nyt viimeksi kuluneen kuukauden aikana käynyt katsomassa kolme HIFK:n peliä ja hieman negatiivinenhan tuo saldo on näihin päiviin asti ollut. Joulukuussa petolauma hävisi SaiPalle ja nyt keskiviiikkona Sportille. Sen lisäksi, että peli oli surkeaa katsottavaa, olivat meidän paikatkin aika ikävät ajatellen pelin seuraamista. SaiPa-matsissa istuttiin kentän päädyssä ja näkihän sieltä toisen puolen maalin ja kenttätäpahtumat, mutta eipä sieltä sitten nähnyt toiseen kenttäpäätyyn oikeastaan ollenkaan. Sporttipelissä taas oltiin lähellä kaukalon reunaa HIFK:n aition takana ja siellä taas oltiin tavallaan liian lähellä. Tänään istuimme sitten melko ylhäällä, melkein katossa, mutta kuitenkin punaviivan tienoilla ja nyt voin oikeasti sanoa, että juuri niillä tienoilla on parhaat paikat pelien seuraamiseksi. Kenttä ja kiekko näkyvät hyvin, joukkueiden ryhmittely ja iso screeni niin ikään. Ehdottomasti tästä eteenpäin aion seurata matsit juuri niiltä tienoilta, jos vaan kykenen (eli siis saan liput).

peli.jpg

*********

Tänään HIFK sitten näytti peliä. Hallinta oli pääasiassa koko ajan punanuttujen käsissä ja vaikka peli päättyikin jalkapallomaisesti 1-0, ei siinä HIFK:llä ollut oikeastaan missään vaiheessa hätää. Ennen peliä kukitettiin molempien joukkueiden tuoreet maailmanmestarit ~ HIFK:ltä Roope HIntz ja KalPalta Niko Mikkola. Hintz teki esityön HIFK:n maaliin ja syötti komeasti Siim Liivikin vapaaksi ja näin maailmanmestari näytti taitonsa kotiyleisön edessä.