Kävimme lomamatkalla näin loman päättymisen kunniaksi. Ehkä se ei oikeastaan ollut lomamatka, mutta joka tapauksessa yövyimme tällä reissulla ja olimme selkeästi pois kotoa.

Suunta oli suoraan itään ja kohteena Kotka. Kuten niin usein olen tässä sanaillut, niin Irmelin äiti asuu seillä ja korkeasta iästään ja liikkumisvaikeuksista johtuen hän asuu palvelukodissa. Eipä siinä mitään ja hyvä, että on näitä palvelupaikkoja, mutta sen lisäksi, että näitä iäkkäitä vanhempia kuuluu luonnollisesti käydä tapaamassa, niin siihen liitty jonkin verran tekemistä. Pääasiassa kaupassa ja apteekissa käyntiä ja pankkiasioiden hoitelua, joita Irmeli sitten vuoron perään siskonsa kanssa hoitelee.

Lähdimme eilen aamulla ja menimme Kotkan Fransmannin kautta Ilonan luokse. Siinä istuskelimme ja jutustelimme ja sitten katsoimme tuon huikean jääkiekkomatsin eli nuorten (20 vee) MM-kisojen välierämatsin Suomi-Ruotsi. Ihan hurjaahan se taistelu oli ja Suomen voitoksi se lopulta kääntyi, vaikka ruotsalaiset kyllä rankasti protestoivat saamistaan jäähyistä. Tällä kertaa tuomaripeli oli ehkä piirun verran Suomelle otollisempi, mutta se on jääkiekon ja muidenkin joukkuepelien helmi ja suola ~ tuomarit ovat ihmisiä ja tekevät virheitä siinä, missä muutkin ihmiset.

Ilona käy varhain nukkumaan ja niinpä me lähdimme sitten yömajaamme, joka on siis Ilonan osake Karhulan puolella. Vaikka hän ei siellä ole enää kolmeen vuoteen asunut, ei sitä ole myyty eikä vuokrattu, koska me ja vallankin Irmelin sisko tarvitsemme sitä aika ajoin. Veimme romppeet sinne ja sitten menimme illaksi istumaan Irmelin Ella-tädin luo.

Tänään aamulla kävimme kahvilassa aamiaisella ja sitten hautausmailla ja taas takaisin Ilonan luokse. Lähdimme sieltä hyvissä ajoin, ajoimme Honkanummen kautta ja lopulta saavuimme kotioloihin. Tätä reissua on säestänyt hulppea luonnonilmiö eli pakkanen. Eilen hieman alle 15 ja tänään jopa tiukempaa pakkasta, joten ihan talvista täällä Etelä-Suomessa on.

***************

Kurjuutta on monenlaista. Ihan siis oikeasti kurjaa, mutta sitten sellaista kurjaa, josta on jo 150 vuotta sitten maineikkaasti kirjoitettu. Ranskalainen, yhteiskuntaa ankarasti arvostellut kirjailija Viktor Hugo kirjoitti hurjan opuksen Kurjat. Ei todellakaan mikään kevyt pikku opus, mutta ainakin näin alkuvaiheessa se on vaikuttanut hyvin mielenkiintoiselta.  Teos on pitkä ja rankka, mutta upeasti kirjoitettu ja ainakin tässä kohtaa, kun olen lukenut 150/979 sivua, niin olen pitänyt siitä.

kurjat.jpg

****************

 

Juuri nyt tässä alkaa odottelu. Kumpiko vie nuorten lätkämaailmanmestaruuden ~ Suomi vai Venäjä? Nyt kannattaa sitten painaa mieleensä nämä nimet tulevaisuutta ajatellen. Patrick Laine, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Kasperi Kapanen, Kaapo Kähkönen, Roope Hintz, Olli Juolevi ja loput voitte lukea vaikkapa netistä, missä esitellään tämä nuorten lätkäjoukkue. On kyllä yksi tavan ihme, jos näitä jäppyröitä ei tultaisi näkemään miestenkin MM-kisoissa, KHL:ssä, NHL:ssä, Liigassa, Eliteserienissä jne. Sen verran huikeita juttuja nämä heppuset ovat esittäneet. Nuorten peliä on kiva katsoa, koska he ovat tavattoman nopeita eikä pelaaminen mene ihan tiukaksi vääntämiseksi, kuten asteen verran vahvemmilla aikamiehillä. Nyt Suomen liput ylös! 

finland.jpg