Kesällä on suuria vaikeuksia pysyä hereillä auringonnoususta sen laskuun saakka. Näin vallankin mitä pohjoisemmaksi menee. Tätä ongelmaa emme kuitenkaan kohtaa tähän aikaan vuodesta eikä sitä pitkään aikaan vielä tarvitse edes kuvitella.

Vuoden lyhyin päivähän on talvipäivän seisaus, josta on nyt pari viikkoa. Joulukuun 22. päivä aurinko nousi täällä klo 9.29 ja painui levolle 15.13. Siitähän se tosiaan alkaa sitten vanhan kansan sanonnan mukaan pidetä kukonaskelin ja niinpä tänään meillä oli jo tuo väli yli kuusi tuntia ihan reippaasti ~ 9.25 - 15.33.

**********

Kuten jokainen lukijani tietääkin, pidän jääkiekosta. Jonkun joukkueen kannattaminen on ihan samalla tavalla auringonnousua ja -laskua. Miesten maajoukkueen edesottamukset ovat vuosien varrella vaihdelleet paljon, mikä toki onkin luonnollista. Joskus MM- tai olympiakisoihin on lähdetty torvet soiden ja menestystä halajaten ja sitten onkin pitänyt tulla aika lailla pää painuksissa sieltä pois. 

Täällä kotimaan liigassa minä olen siis HIFK:n kannattaja. Tänä vuonna se on ollut suhteellisen mukavaakin, koska Nordiksen petojengi on pelannut hyvin ja pitää tällä hetkellä sarjan kakkospaikkaa. Ostin Jussille joululahjaksi matsin ja eilen sitten suuntasimme Hesaan katsomaan ottelua Vaasan Sportia vastaan. Koska sarja on ollut kohtuullisen tasainen ja yllätyksellinenkin, en mitenkään helppoa voittoa odottanut, mutta en kuitenkaan rusettiluisteluiltaa. Sport kyllä pelasi ja teki hyvistä paikoista maalit. HIFK pelasi myös, mutta ei tehnyt paikoistakaan maaleja ja niin saimme siinä mielessä poistua pettyneinä Helsingin hyytävään kylmyyteen, että suosikkijoukkueemme joutui poistumaan kotihalliltaan ihan nollilla. Sport voitti 4-2, mikä oli kyllä aika häpeällistä.

Istuimme hyvillä paikoilla ihan HIFK:n aition takana. Emme kuitenkaan syyllistyneet törkeisiin huuteluihin, koska uskoakseni herrat tekivät jäällä parhaansa, mutta kun ei vaan riittänyt. Toki olisin voinut mennä sanomaan Törmäselle (kuvassa oikealla, valmentaja), että laitapas ne pojat pelaamaan - ei tässä jaksa turhan panttina palella, mutta en nyt kuitenkaan mennyt.

hiifki.jpg

********

Seuraavan kerran menen Nordikselle kannustamaan ylihuomenna, kun HIFK kohtaa KalPan. Ehkä tuo etukäteen hieman parempi joukkue sytyttää punapaidat ja saamme rahojemme eteen vastinetta - saapas nähdä.