Tästä sunnuntaista tuli sitten oikein toimen touhupäivä. Heräsimme rauhassa kahdeksan jälkeen ~ eipä ollut mihinkään kiire, kun oli kerran sunnuntai. Aamiainenkin pitkän kaavan mukaan ja sitten lehden lukua ja rauhallista toimintaa.

Puolenpäivän tienoilla lähdimme käymään Lipetissä - mökillä. Meillä oli yksi sohvapeitto pesussa ja ajattelimme viedä sen sinne ja samalla tarkistaa mökin tilannetta. Ilmalämpöpumppu oli jostain syystä sammunut pakkasten aikaan ja niinpä mökillä oli tosi kylmä. Laitoin pattereita hiukan päälle ja katsotaan tilannetta sitten joskus myöhemmin.

Ennen mökille menoa kävimme hakemassa lainakoiran. Essi ja porukat olivat menossa kylään ja siksipä ajattelimme helpottaa heidän eloaan viemällä koiran juoksentelemaan jäälle. Siellä olikin loistavat mahdollisuudet harrastaa juoksentelua eikä edes jäälle noussut vesi sitä haitannut. Jostain syystä siellä todellakin oli monin paikoin paljon vettä. Jää on kyllä paksua, mutta lienevätkö kovat pakkaset ja tuulet yhdessä aiheuttaneet railoja jääpeittoon ja sieltä sitten on päässyt valumia lumen ja jään väliin. Ei se sentään lotissut, mutta haittasi varmasti jäällä kulkeneita hiihtäjiä.

Aurinko paistoi kirkkaasti eikä juurikaan tuullut ja niinpä voi sanoa, että olosuhteet olivat täydelliset. Meillä oli eväskahvia ja -leipää ja niitä nautimme mökillä sitten lenkin jälkeen.

 koira.jpg

irmelij%C3%A4%C3%A4.jpg

sakkej%C3%A4%C3%A4.jpg

*******

Välillä käytiin sitten syömässä lounas ja sitten olikin jo aika lähteä Thromos-treeniin. Maaliskuisessa ystäväillassa tulee olemaan kaksi ihan uutta ennenkuulematonta biisiä ja lisäksi myös sellaisia lauluja, joita ei olla laulettu kuin ehkä yhden kerran aiemmin millään keikalla. Siis jonkinlaista uusiutumista luvassa. Meillä oli myös tavallaan yleisöä eli neljä kuudesluokkalaista tyttöä tuli kuuntelemaan, kuinka lauluyhtye treenaa ~ stemmiksiä, luuppeja, sooloja jne.

thromos.jpg

*********

Thromoksesta menimme sitten suoraan kirkkoon, missä esiintyi ihan maailmanluokan soittoyhtye, jousikvartetti Meta4. Yhtyeen alttoviulisti Atte Kilpeläinen on vihtiläinen ja niinpä aina silloin tällöin harvakseen on mahdollista saada näille korkeuksille tämän kaltainen soittoporukka. Jos vertaisin urheiluun, jääkiekkoon, niin Meta4:n esiintyminen Vihdin kirkossa on hieman samaa kuin jos saisimme jonkun NHL-joukkueen pelaamaan Nummelan jäähalliin. Sen verran kovasta soittoporukasta siis on kysymys. Aivan upeasti heidän soittonsa soikin. Vaikka ei pitäisi heidän esittämästään musiikista, niin tuon tasoisen soiton kuuntelu on jo elämys itsessään - ei siitä hirveästi kannata selitellä, kuulla se täytyy. Ohjelmistossa oli Beethovenia ja Sibeliusta ja sitten ansaitusti encore, joka oli pelimannimusaa huippuluokan jousikvartetille sovitettuna ~ vihtiläinen valssi muuten.

meta4.jpg

*******

Tämä sunnuntain touhupäivä päättyy sitten tanskalaiseen, tosi korkeatasoiseen televisiosarjaan Vallan linnake, jonka päätösjaksoa katselemme tänään. Ava näytti kaikki kolme tuotantojaksoa yhteen putkeen ja ainakin me pidimme siitä - uskoisin, että aika moni muukin.