Olin eilen taas jälleen kerran kuorokeikalla. En laulamassa, vaan soittamassa. Vanha kuoroni, se jota johdin, on uskollisesti senkin jälkeen, kun luovuin johtohommista, pyytänyt minua säestämään heidän konserttejaan ja mikäs etten. Kuoronjohto oli mukavaa ja saatiinhan me ihan järkevää musiikkia aikaiseksi, mutta loppujen lopuksi laskin, että en ehdi tehdä kaikkea haluamaani kunnolla ja luovuin Viihdekuoron tahtipuikon heilutuksesta, koska kaikista harrastuksistani se oli sellainen, joka olisi vaatinut minulta paljon enemmän panostusta ja aikaa tehdä sitä juttua. Toinen vaihtoehto olisi ollut luopua kokonaan esim. ammattiyhdistyksestä, mutta sen tärkeysaste on ollut minulla melkoinen ja yhä edelleen minä siellä heilun. Minun päiväni ovat aika täysiä. Kuoroja, kreikkaa, ammattiyhdistystä, liikuntaa, valokuvausta, videokuvausta, matkustelua, lukemista, kodinhoitoa ~ ja näiden lisäksi vielä työssä käynti ynnä perhekuviot. Kun tässä tulee ikää joka vuosi hieman lisää, niin kai jostain on hellitettävä. 

Hiiden Laululla on uusi, napakka johtaja. Hän pyysi jo varhain syksyllä minua mukaan nimenomaan säestyshommiin ja eihän minulla suinkaan mitään ole sellaista vastaan. Muutama laulu kaipasi pianoa ja vanha tuttavamme, Juha W puolestaan oli paikalla kitaran kanssa ja niinpä meillä oli tuollainen pieni bändi kasassa. 

Kuoro lauloi hyvin ja energisesti, Nummelan Rientola oli ihan täynnä kuulijoita ja he ilmeisesti kovasti pitivät kuulemastaan eikä mikään ihme. Sen verran virkeää ja mukavaa oli hiisiläisten laulelu. Aino-Maria (johtaja) oli pyytänyt hämeenlinnalaisen naisoktetin laulamaan muutaman laulun ja näin konsertti sai pientä vaihtelua. Upeasti Lumina lauloi - hieno harmonia.

 

kuoro.jpg

****************

Sormi pystyssä ja sitä heristäen olen taas seurannut tuota Voice of Finland kisaa. Siis ei kisassa ja laulajissa ole mitään vikaa, mutta minä en kerrassaan pääse eroon tuosta ärsytyksen ikeestä. Siis eikö nuo musiikin ammattilaiset ja muutkaan ihmiset pääse eroon siitä, että LAULUJA EI VEDETÄ. Kuka helkkarin pöllö sen lausahduksen on keksinyt? Voidaan vetää ovi kiinni, voidaan vetää pulkkaa, voidaan vetää narusta. Johtopäätöstäkään ei saa vetää, vaan se pitää tehdä. No, miten sitten. Katsokaapa tästä. Lauluyhtye Thromoksen motto:

veto.jpg