Niin sitä taas on lomailtu. Olemme siinä vaiheessa lukuvuotta, että meillä on kymmenen kokonaista kouluviikkoa ja neljä erikoisviikkoa jäljellä ennen kesälomaa eli 67 päivää on jäljellä. Koko lukuvuodessa on tänä vuonna 189 koulupäivää eli prosentteina meillä on vielä jäljellä 35,45%. Olemme siis aika lähellä sitä, että 2/3 on nyt tehty ja 1/3 jäljellä.

Tämä loppuviikko oli varsin aktiivinen. Perjantaina siivoilin ja tein vähän Thromoksen hallinnollisia hommia. Thromoshan on rekisteröity yhdistys, joten siitä on aina käytävä nämä viralliset jutut läpi ja kun nyt satun olemaan yhdistyksen puheenjohtaja, niin onhan tässä jotain asian eteen tehtävä. Vakaasti kyllä uskon, että musiikkia tehdään laulamalla ja treenaamalla - ei papereita täyttämällä. 

Illalla lähdimme sitten Helsinkiin. Irmeli meni ensin Kertun kanssa uimaan Yrjönkadun uimahalliin ja sitten Stockmannille ja museoon.  Minä puolestani menin kulttuuritapahtumaan Nordenskiöldinkadun hallliin, missä petolauma kohtasi Lahden raggarit eli Pelicansin.

hifkman.jpg

Pelicansin tilanne ajatellen playoffseja on tällä hetkellä niin ja näin ja jos lahtelaisjengi tosissaan aikoo päästä vielä pelaamaan kevään ratkaisupeleihin, on heidän todella parannettava otteitaan. Peliä on myös siistittävä ankarasti. Kovin siellä yritettiin provosoida punapaitoja ja kyllähän petolaumalla muutama ns. kuumakalle on joukossa, joten ei se kuumennus mikään mahdottomuus ole. Perjantai-illan peli oli kuitenkin erittäin siisti - HIFK:llä oli kaksi jäähyä, Pelicansilla enemmän, mutta siellä oli pääasiassa sellaisia mailan jalkoihin jäämisiä ja taisi olla yksi sellainen, kun oli liikaa pelaajia kentällä. Ajatellen tulevaa, on HIFK:n parannettava sekä ali- että ylivoimaa. Tasakentällisin joukkue vaikuttaa tällä hetkellä tosi vahvalta. Ainakin Pelicans jäi täysin jalkoihin ja ainoastaan heidän maalivahtinsa, Janne Juvosen, loistava peli piti numerot siedettävänä lahtelaisia ajatellen (HIFK voitti 3-1). 

hifkgame.jpg

***********

Eilen käytiin Kotkassa Irmelin äitiä tapaamassa. Tavattiin kyllä myös kaksi hänen tätiään. Haettiin Ella-täti päiväkahville ja sitten käytiin katsomassa Ulla-tädin (ja Pepen) uutta asuntoa. Siellä päin maailmaa kaikki mataa samaa rataa, mutta se, mihin kiinnitimme isosti huomiota on se, että Kotkassa on juuri nyt hillittömästi enemmän lunta kuin meillä täällä läntisellä Uusimaalla. Tässä Irmeli seisoo Kotkan torilla aurauskukkulan vieressä. Ei meillä tällaisia ole missään.

kotkasnow.jpg