Ensi viikko vierähtää lomalla. Täällä Etelä-Suomessa on nääs päästy niin pitkälle, että meillä on perinteiseen tapaan hiihtoloma eli nkyisin sen nimi on urheiluloma. Tämä loma on aina täällä päin viikolla 8, mikä useimmiten sattuu tähän helmikuun loppupuolelle, mutta niin, että usein ehtii vielä helmikuussa takaisin kouluun.

Päivien pitenemistä on tällä viikolla ihailtu töissäkin. Jokainen kahdeksaksi kouluun tullut  (pääasiassa opet) on huomioinut, että aamuisin pärjää jo ilman auton valoja. Siis totta kai valot täytyy olla, mutta niitä ei enää tarvitse nähdäkseen, vaan nyt alkaa se näkyvyyden aika. Illalla riittää jonkinlaista valonomaista hämäryyttä kuuteen saakka ja ylikin, jos vaan on kirkasta, kuten oli tiistaina. Minä kävin silloin hiihtämässä ja ihan hyvin näki Nummelanharjun metsässä vielä vartin yli kuusi, jos kohta pientä arvuuttelua se alkoi siitä sitten olla. Tänään aurinko nousi 7.53 ja laskee 17.21 eli 9 h 28 min ja kymmenen tunnin raja rikkoontuu sitten ensi torstaina. Niin nopeaa on tämä keväistyminen nyt.

Kuorossa olin maanantaina - Piken läksijäiskonserttia treenataan, tiistaina hiihtelin, mutta sitten alkoi selkävaiva, joten keskiviikkoilta meni ollen.

Eilen meillä oli koulun jälkeen koulutusta. Liittyi koulun kehittämiseen. Valitettavasti on todettava, että heikko juttu - ei oikein natsannut. Kouluttaja kyllä tiesi, mistä puhui, mutta puisevaakin puisevampi ja oli siinä vähän muutakin, mitä en nyt sitten viitsi mainita.

skole.jpg

***********

Saimme eilen automme takaisin. Tammikuussahan se joutui metsähallituksen ojanpuoleiselle osastolle silloin, kun sitä lunta tuli kerralla ihan järjetön määrä. Teitä ei ollut ehditty kunnolla aurata ja väistöliikkeen seurauksena Niilo hyppäsi penkalle. Valitettavasti siinä oli joltinenkin näre, joka raapaisi oikeaa takaovea sen verran, että peltiseppää tarvittiin. Muuta ei onneksi sattunut ja kun käytin Niilon seuraavana päivänä katsastuksessa, tuumasi katsastumies, että pohjassa eikä siellä seudulla näy mitään haaveria.

Irmeli vei Niilon hoitoon ja sai tilalle Volvon. Varmasti teknisesti hyvä auto, mutta ei muuten hyvä. Lähdetään nyt hinnasta. Se on käytettynäkin ihan järkyttävän kallis. Katoin netistä, että Niilon ikäinen, mutta enemmän ajettu Volvo (tuota mallia ~ v40 d) maksaa siis käytettynäkin yli 20000€. Volvon huollot ovat kalliita ja kun autoon laittaa rahaa, niin sehän on ihan sama kuin heittelisi sitä kaivoon. Volvossa on erittäin huono ajoasento - se on matala. Sinne ei meinaa päästä eikä vallankaan meinaa päästä pois. Peruuttaessa ei näe taakse - ei takaikkunasta eikä peileistä - hyvin rajallinen näköala verrattuna Niiloon. Siispä en edes ajattele Volvoa hankinnakseni, kun parempaakin on tarjolla.

***************

Eilen oli taas se kuuluisa päivä, jolloin suuri osa valtakuntamme toivoista kiipesi hassuissa vaatteissa kuorma-autojen lavoille ja ajeli ympäriinsä heittelemässä karkkeja. Tavallaan nostalgista. Olenhan minäkin moisessa karusellissa ollut, mutta siitä on aikaa 40 vuotta. Kylmä oli, joten sen verran jäi mieleen eikä meillä silloin ollut kimpassa ostettuja karkkeja. Lienenkö ostanut omia - en muista? Saarijärven katuja mentiin - missä kierrettiin ~ ei harmainta hajua. Joitakin tuttuja naamoja olin näkevinäni, mutta siitä on kuusi vuotta, kun he olivat alakoulussa ja toisekseen suurin osa oli pukeutunut niin paksusti ja jopa umpipäähineeseen, että ei sieltä juurikaan ketään tunnistanut. Toisekseen nämä odotettuakin odotetummat abiturentut menivät pika pikaa ohi ~ koko hulabaloo kesti ehkä kolme minuuttia ja vaikutus oli melkoinen. Ihan kuin kukaan ei koskaan olisi saanut karkkia elämänsä aikana.

penkki.jpg

  ********

Nyt on sitten lomaa edeltävä perjantai lähes puolen päivän paketissa. Miten minulla voi olla sitten aikaa näpytellä blogia, kun koulupäivä on täysillä hurisemassa? Yksinkertaista. Ei ole ihan ensimmäinen kerta, että loman alkaessa iskee joku tauti, kuten minulla nyt. Saatan tosin päästä tästä suhteellisen pian hyvinkin jaloilleni, koska en ole suinkaan flunssassa, vaan lievässä vatsataudissa. Kaksi vuotta sitten meni huonommin. Olin pois ruodusta viikon ennen hiihtolomaa ja vielä sen päälle muutaman päivän. Silloin iski varmaan joku influenssa ja siitä makoilusta sitten selkä teki tenän. Katsotaan, kunka käy.