"Nyt on loma, ei riehu rehtorit...." Tämä hieno runo löytyy eräältä yli 20 vuotta vanhalta kottivideoltamme. Olin koulun päätytttyä siirtänyt itseni ynnä lapsukaiset muutamaksi päiväksi Kivijärvelle ihan vaan irrotakseni normaalista koulutyöstä ja ympäristöstä. Asuimme vielä siihen aikaan ihan koulun vieressä, joten tuo henkis-fyysinen irrottautuminen oli ihan paikallaan ja toisaalta kun emme juurikaan talven aikaan ajelleet Keski-Suomeen, niin olihan sitten kiva aina lähteä katsomaan äitiä.Olin sitten mökillä sopivasti videokameran kanssa, kun veljeni sattui paikalle ja aloitti tuon itse keksimänsä rallatuksen, jonka sitten sopivasti sain tallennetuksi. 

Nyt on siis loma, joka tosin vie kaikenlaiset riehujat pois pelikentiltä vain viikoksi, mutta sinä aikana ehtii toki tapahtua vaikka mitä. Päivä pitenee, siirrytään melkein maaliskuuhun, ystävällämme on elämänsä viimeinen työviikko, minulla on lippu HIFK:n peliin ja kuka tietää, mitä tähän viikkoon saa mahtumaan. Let's see.

****************

Olen tässä joulun jälkeen yhden jos toisenkin kerran katsellut nuottikirjoja ja kuunnellut radiota ja levyjä sillä mielellä, että löytyisikö joku mielenkiintoinen uusi Thromos-biisi. Muutama aihio onkin jo syntynyt ja siinä sivussa suoranainen ajatus. Kappale saisi luvan olla suhteellisen tuore, melodinen, soinnutukseltaan miellyttävä ja sen kaltainen, että voisimme beatboksata (siis Essi voisi) sen. Minulla on vanha Vain elämää-levy ja siellä Laura Närhi laulaa Pauli Hanhiniemen biisin "Siipeen jos sain". Olen ajatuksissani jo sovittanut sitä pitemmän aikaa ja niinpä ajattelin sitten tänään aamulla kokeilla, lähtisikö biisi taittumaan 4-6-ääniseksi sovitukseksi. Aluksi siirtelin sooloa sopraanon ja tenorin välillä, laitoin vähän unisonoakin, mutta se ei toiminut ajatuksissa - niinpä se ei toimisi käytännössäkään. Sen verran paljon olen tehnyt näitä viritelmiä, että olen aika hyvin oppinut tajuamaan, mikä toimii oikeasti eikä pelkästään koneella. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka koneeni soittaa kirjoittamani nuotit, en saa siitä aidon kuuloista, koska sanoja se ei osaa laulaa. Kuulen kyllä harmonian, mutta koska kaikki äänet kuulostavat tavallaan samanlaisilta, niin koneen soittama ei todellakaan ole sama juttu kuin liveporukka. Pahat virheet saan tällä tavoin kuitenkin eliminoiduksi. 

Sovitus tuli illan suussa kasaan ja laitoin sen sitten laulajille sähköpostiin. Emme treenaa sitä kuitenkaan vielä ennen seuraavaa keikkaa, vaan vasta sitten joskus kevään harjoituksissa otetaan se esiin. Joka tapauksessa olen iloinen, että pitkästä aikaa sain taas valmista aikaiseksi - joskus olen ollut paljon aktiivisempi. Viime syksynä syntyi vain yksi sovitelma, jota olemme nyt treenailleet ja se itse asiassa kuulostaa hyvältä.

siipi.jpg

*********

Essin porukka tuli taas pitkästä aikaa meille syömään. Kerttukin tuli Hesasta. Lopputulos jäi kyllä hieman odotettua pienemmäksi, kun kaikki Essin pojat olivat isänsä kanssa muualla, Jussin poika oli uimassa yhden kaverinsa kanssa ja niinpä meillä oli vain kaksi junioria paikalla - Emma ja Nelli. Emma ei sitten halunnutkaan lähteä heti kotiin ruokailun jälkeen, vaan jäi hetkeksi meille piirtämään. Sitten hän näki pöydällä joikkarin ja sanoi, että sillä voi lentää. Niinpä sitten kaivoin tietokoneesta hänelle lentosimulaattorin ja sittenpä tyttö aloitti lentäjän uran. Pienellä avustuksella hän jopa osasi laskeutua Helsinki-Vantaalle. Oli kuulemma kivaa...

captainemma.jpg