Olen ollut tässä työssä jo kohta 34 lukuvuotta. Sikäli todella hassua, että en ole ottanut tai itse asiassa otattanut kuvia itsestäni työn touhussa koskaan kahta-kolmea kertaa lukuunottamatta. Videota ei ole laisinkaan (paitsi niitä muutamia otoksia, joissa olen oppilaiden kanssa tehnyt jotain elokuvan tapaista). Sinänsä tietenkin selvä juttu, koska oppilaita ei saa kuvata tai itse asiassa ei saa julkaista heistä otettuja kuvia, paitsi esim. koulun omissa julkaisuissa ja silloinkin jos on lupa ja sillä tavalla, että nimi ei selviä kuvasta. Siksipä täällä blogien sivuilla ei näy opettajien päiväduunista mitään sen kummallisempaa kuin joitakin tuotoksia.

Päätin nyt sitten kerrankin tarttua toimeen ja annoin oppilailleni kameran ja pyysin heitä ottamaan minusta kuvia. Yksi per oppilas ja niin, etten minä huomaisi. Tuotokset ovat aika vaihtelevia, jotkut hieman epätarkkoja, koska ilmeisesti kamera heilahti. Olin ottanut salaman pois päältä. Kyllä minä huomasin, kun he kulkivat luokassa ympäriinsä, mutta aika monta kuvaa he saivat otetuksi niin, että en huomannut. Lopputulos tässä.

***********

sakkep%C3%B6y.jpg

Ensin tällainen arvokas otos pöytäni ääressä. Kuvassa etualalla tärkein av-välineeni eli dokumenttikamera, jonka kautta heijastan datatykkiä käyttäen kaiken oleellisen taululle. Liituallergian takia en käytä ns. mustaa taulua enää lainkaan.

****************

Seuraavista kuvista nähdään, että minulla on kädet mukana kaikessa opetuksellisessa toiminnassa. Onneksi ei ole videota - se heiluminen on varmaan aika levotonta menoa - heh heh! Itse asiassa taidanpa seuraavaksi lykätä heille videokameran käteen.

sakkeesitys.jpg

sakkesanii.jpg

sakkeseli.jpg

**********

Tässä seuraavassa on ihan hauska kuvakulma ja oppilaalla oli mukava ajatus kääntää hieman kameraa ja saatiinpa näin opettajalle vino päivä.

sakkesormi.jpg

Ihan aina ei kuvan rajaus ole kuitenkaan mennyt viimeisen päälle nappiin ja olemme saaneet muistojen kirjaan mojovan osan luokkani sinänsä kaunista kattoa.

sakkehuti.jpg

***********

Välillä soitin pianoa, joka kyllä johtuu siitä, että meillä taisi olla musiikin tunti. Teimme omaa räppiä ja se itse asiassa oli aika hauskaa, mitä ei kyllä ilmeestäni pysty millään näkemään. Mitä lie vakavuuksia taas ajattelin???

sakkepiano.jpg

*********

Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo nykypäivän taulu eli valkokangas, jolle voi pöydältä heijastaa dokumenttikameran kautta kaiken kirjoitetun ja piirretyn. Doku on yhdistetty myös tietokoneelle, joten voin ohjata oppilaiden tietokonetöitä sen kautta, näyttää kuvia netistä, näyttää uutisia tai mitä tahansa faktatietoa ja myös Areenan kautta oppilaille suunnattuja videoita.

sakkety%C3%B6.jpg

 

**********

Tässä tuli nyt sellainen mukava paketti sitten muisteltavaksi, kun/jos sitten joskus pääsen eläkkeelle. On vähän kuin muinainen ukko traktorin päällä - todistettavasti se on tehnyt töitä.