Yhtä varmaa kuin se, että leppä kukkii ja aiheuttaa silmien kirvelyä (ei minulle, mutta monelle) tai yhtä varmaa kuin se, että lumet sulavat tai yhtä varmaa kuin se, että jäät sulavat järvistä tai yhtä varmaa kuin se, että päivä pitenee tai yhtä varmaa kuin se, että linnut alkavat kevätmuuton tai yhtä varmaa kuin se, että leskenlehdet nousevat tai yhtä varmaa kuin se, että sitruunaperhonen lähtee lentoon..... siis yhtä varmaa on se, että kevään tulon tietää siitä, kun Mustang otetaan tallista.

Vielä viikko sitten ajattelin, että kevättä joutuu odottelemaan ihan tuonne huhtikuun alkuviikkoihin, mutta niin vaan tulla tupsahti tänne lakeuksille lämpöä jostain tuolta etelä-lounaasta ja kun on aurinkoinen päivä, niin mittari nousee jo ihan uusille lukemille. Tässä iltapäivällä puoli kolmen aikaan minun mittarini näyttää +11 astetta eli aika keväistä.

Tulin koulusta vähän jälkeen yhden ja sitten menin tuonne varastoon ja kaivoin Mustangin esiin. Kiinnitin akun ja sitten alkoi jännityksen täyteinen touhu. Annoin hieman ryyppyä (eli väänsin pari kertaa kaasukahavasta) ja sitten painoin koneen käyntiin. Lupasi ja lupasi ja lupasi, mutta ei ihan. Hetken päästä uudestaan ja sitten napsahti. Iloisesti lähti Mustang surraamaan ja voitonriemuisena kaasuttelin ja ihan pikkuisen rikoin lakia, kun ajoin tuossa kadulla muutaman kymmenen metrin matkan ilman kypärää. Pikainen tarkistus, että valot, jarruvalo ja vilkut toimivat ja sitten kypärä päähän ja lähimmälle tankille. Minulla oli nimittäin syksyllä hieman bensaa koneessa ja sen lisäksi olin lisännyt sinne kondenssinestoainetta estämään kosteuden tiivistymisen tankkiin. Toisaalta varasto on kovillakin pakkasilla kuitenkin melko lämmin ja siksi ihan hirveitä lämpötilavaihteluita ei kulkupelini ole joutunut kestämään.

No sellaiselle lukijalle, joka ei tiedä, mikä minun Mustang on, kerrottakoon, että kyseinen hurjimus on 50-kuutioinen pieni skootterimopo, Solifer Retro, joka kuitenkin tottelee paremmin Mustang-nimeä. Ostin Mustin muistaakseni neljä vuotta sitten ja sillä on tähän asti ajettu 4050 kilometriä. Siitä ajosta käytännössä kaikki kilometrit on kaasuteltu tässä kotikylän tanhuvilla. Kerran olen käynyt Nummelassa (11 km), kerran Ojakkalassa (8 km) ja ehkä viisi kertaa Lipetissä (yhdistyksen mökki 11 km), mutta muuten on pörräilty tässä kotikulmilla. 

Yleensä olen saanut Mustangin esiin kutakuinkin näihin aikoihin. 2013 tapahtunutta juhlallista esiinnostoa en muista, mutta 2014 päivä oli 28.3. ja viime vuonna 1.4. 

Tässä vielä koko komeus!

mopo2.jpg

mopo1.jpg

mopo3.jpg