Paha ämmä päättyi perjantaihin. Pahalla ämmällä tarkoitan maaliskuuta ja toinen paha ämmä on marraskuu. Ne molemmat ovat mielestäni levottomimmat kuukaudet meikäläisen työssä ja siksi konstapylkkäsmäisesti filosofoimalla olen nimennyt ne pahiksi ämmiksi vailla sovinismin häivää. Marraskuun väsymisen ja viihtymättömyden ymmärrän mainiosti, mutta sitä miksi maaliskuukin on hankala työkuukausi en ole vieläkään selvittänyt ~ se vain nyt sattuu olemaan sellainen.

*********

Perjantaina kävin taas kreikan tunnilla sen lisäksi, että koko päivän minua yritettiin aprillata. Meillä oli kreikan tunnilla vieraana ihan aito kreikkalainen mies ja tulihan siinä haasteltua kieltä ihan oikeasti tällä uusimaalaisella aksentilla. Kreikkaa tosin äännetään hyvin samantyyppisesti kuin suomeakin ja oikeastaan paino väärässä paikassa voi muuttaa sanan merkitystä, mutta kyllä kreikkalaiset ymmärätävät muusta yhteydestä, jos sanan sanoo väärin. Ei sitä kreikkalainen hämmästele, jos menee tavernaan ja kysyy, onko heillä vapaita pankkeja sen asemesta, että olisiko heillä vapaita pöytiä. Ne ovat melkein samoja sanoja, mutta painottuvat eri tavalla, kuten kreikassa aika monen sanan kanssa on.

Aprillipiloja toki siellä koulussa yritettiin, mutta niihin on jo tottunut eikä minua enää niin helposti jekuteta. Syntymäpäiväni kunniaksi vein kouluun melkoisen läjän karkkia, mutta ne katosivat kyllä melko äkkiä. Kyse on siis opehuoneesta ~ ei oppilaista.

***********

Lauantai oli aurinkoinen ja hieno kevätpäivä. Heräsin tavalliseen tapaani kuudelta, joten kaikenlaista aamutekemistä ehdin tehdä, ennen kuin Irmeli heräsi. Mitään suureellista emme kuitenkaan alkaneet tehdä sitten, koska koulumme näytelmä vaati minua liikkeelle aika pian puolenpäivän jälkeen. Rosvoista kirjoitan sitten omat turinat, kun näytelmä on esitetty kokonaisuudessaan. Olenhan siitä jo yhden jutun kirjoittanut. Ensi-ilta meni ihan hienosti ja sai kovasti kiitosta. Irmeli oli poikien kanssa katsomassa ja niin pojat kuin Irmelikin tykkäsivät kovasti. 

Päivällä paistoi aurinko kirkkaasti ja niinpä pyykit saatiin ulos, missä ne hyvin nopeasti kuivuivat mankelointikuntoon eli tämäkin kevään merkki on nyt paketissa.

pyykit.jpg

********

Illalla lähdin sitten Essin ja Jussin kanssa Izmetiin kuuntelemaan Elinaa ja Esaa. Ilta oli jälleen kerran tosi hieno ja fiilinki katossa. Kun tässä viime aikoina on vallan paljon ollut itse stagella milloin missäkin hommassa, niin oli tavattoman kivaa taas istua paikalleen ja nauttia toisten tekemästä työstä (ja pizzasta). Mahtavaa, kun meidänkin kylällä on tällaista meininkiä. Olihan siellä Essin ja Jussin (eivät ole kuvassa) lisäksi monia muitakin, kuten näkyy.

izmetyleis%C3%B6.jpg

duo.jpg