Yksi lisätekijä lähestyvää kesää ajatellen on luonnollisesti auton valmistaminen kesää varten. Meidän tapauksessa se tarkoittaa maksimissaan kerralla yhtä asiaa. Auton puunaaminen ja syynääminen on meille molemmille järjettömän vastenmielistä puuhaa ja siksipä sen kanssa touhottamiseen ei uhrata aikaa. Turvallisuus on kyllä ihan merkittävä asia eli ajamme sellaisilla renkailla, jotka joku asiaa tunteva tsekkaa, katselen säännöllisesti, että valot ja vilkut toimivat, jarruttelen joskus ihan kunnolla tarkkaillen mahdollisia puoltavia suuntia ja niin edelleen. Auton kiiltävyys ja sisätilojen pölyttömyys eivät kuitenkaan millään muotoa paranna sen turvallisuutta ja siksi se puoli jää meillä aina aikalailla lapsipuolen asemaan. Tietysti, jos autoilun turvallisuutta haluaisi omalla kohdallaan parantaa, niin pitäisi kyllä vaihtaa koko kapistus tanakkaampaan härveliin tyyliin Volvo, Audi, Mercedes-Benz tai Hummel. Siinä sitten tulee seinä vastaan, kuten olen usein todennut. Emme halua maksaa autosta. Vaihdossa suurin mahdollinen väliraha saa luvan liikkua kolmen ja viiden tonnin välillä. Huolloista olen myös puhunut eli Nissanin pystyy huollattamaan tosi edullisesti. Varaosat eivät ole kovin kalliita ja periaatteessa kaikki perushuoltamot selviävät Nissanin jutuista. 

Otimme siis käsittelyyn tämän hetken tarpeen eli vaihdatin renkaat. Tuossa ihan lähellämme on mukava huoltamo ja siellä koko homma kävi edullisesti noin kymmenessä minuutissa ja taas ajo hiljeni - siis tarkoitan äänen voimakkuutta. 

kes%C3%A4rensku.jpg

***

Talvirenkaat kasasin tuonne takapihalle odottamaan, että paranen, jotta voin pestä ne ja sitten laittaa odottamaan lokakuuta. Melkoista sotkua niihin talven aikana pääsee kertymään.

talvirenksu.jpg

**********

Viimeksi kuluneet kolme päivää ovat olleet kärsimystä, kuten otsikossani jo lupasin. Ylpeys käy lankeemuksen edellä on vanha sananlasku ja se pitää kerrassaan paikkansa. Nimittäin maanantaina selitin melkein suu vaahdossa, että olen koko tavlen ollut flunssien osalta ihan kiertolainen ~ mikään niistä pöpölöistä ei ole päässyt minua kiusaamaan. Eipä mennyt kuin kaksi vuorokautta, kun joku mikroeliö hiippasi jonnekin sisätilaani ja alkoi aiheuttaa ikävyyksiä. Nyt on kuumetta ja kolotusta ja nenä vuotaa kuin Oulunkoski ja pärskin ja pyrskin ja niiskuilen ihan hullun lailla. Ei niin sitten naurata yhtään.

Se, mikä tässä flunssassa vakavasti harmittaa, on se, että minulla oli lippu HIFK-JyP-peliin. Joku laittoikin Facebookkiin, että ei kai se flunssa estä katsomasta peliä. No eipä varmaan, mutta ensinnäkin täältä on ajettava Hesaan, etsittävä parkkipaikka, käveltävä parkkipaikalta hallille ja sama sitten poislähtiessä päinvastoin. On sitä paitsi moraalitonta olla pois töistä ja sitten mennä hurvittelemaan eli kyllä tässä nyt on vaan tyydyttävä YLE Puheen selosttukseen.

Oloni ja fiilikseni on juuri sellainen kuin tuo seuraava kuva antaa ymmärtää.

k%C3%A4rsimys.jpg