Koulussamme vietetään aina silloin tällöin jonkinlaisia teemajuttuja, kuten varmaan kaikissa kouluissa. Useimmat näistä tapahtumista liittyvät tietenkin johonkin oppimiseen tai oppimista tukevaan, mutta joskus teemailu voi olla ihan vaan huvin vuoksi. Tällainen hupiviikko on oikein hyvä juttu näin vappuviikolla. Tämä aihe liittyy vaatteiden väriin.

Maanantaiksi oli sovittu helppo väriaihe ~ sininen. Melkein jokaisella opettajalla ja koululaisella on jotain sinistä kuten farkut tai t-paita tai pusero. Sininen on helppo väri, vaikka onkin kylmä. Suomalaisilla näkee aika paljon sinistä yllä esim. kaupungilla kävellessä. Minä löysin farkut, puseron ja melkoisen sinisävytteisen flanellipaidan.

Tiistai oli tavallaan hankalampi. Päivän väri oli nimittäin punainen. Koulutytöiltä löytyy edelleen punaista ja naisilta myös, mutta kovin miehinen väri se pirteydestään ja lämmöstä huolimatta ole. Minun garderooppini on pääasiassa musta tai sininen, mutta ei punaisenkaan kanssa ihan mahdottomuuksiin joutunut, jos kohta ei minulta kahdelle eri päivälle punaisia vaihtovaatteita löydy. Onneksi nyt oli vain yksi punainen päivä. Oli miten oli, sain Onervan kanssa päivän parhaat pisteet ja aplodit (vaikka ei meillä mitään virallista ollutkaan) ja sitten oppilaat kutsuivat minua tontuksi - hihii! Punaiset housut ovat Thromoksen keikkapöksyt. HIFK:n paitaa en pitänyt koulun käytävillä enkä luokassa, koska siinä mainostetaan olutta ja se olisi ollut ehkä hieman noloa ja sopimatonta. Opehuoneessa oli kuitenkin pidettävä henkeä yllä. HIFK-paidan alla minulla oli punainen slipari, punasävytteinen kauluspaita ja kirkkaanpunainen solmio.

onesakke.jpg

Tänään oli sitten vihreä päivä ja se ei onnistunut minulta sitten ollenkaan. Katselin garderooppia enkä kertakaikkiaan löytänyt yhtään mitään vihreää, joten musta sai tänään olla vihreää.

Huomenna pitäisi pukeutua kirjavaan ja värikkääseen eli täytyy hieman katsella olisiko jotain sellaista tarjolla. Perjantaina on sitten ihan oma meininkinsä, mutta siitä sitten tuonnempana.

**********

Eilinen tiistai olisi toki voinut olla iloisen punainen tuolla jääkiekkoareenalla, mutta eipä se sitten ollut. Suomen mestaruutta kaudella 2015-2016 kiivaasti jahdannut stadin kingi, punainen petolauma ei kyennyt murtamaan Tapparan kotihallin taikaa ja niinpä kultaiset mitalit jäivät Manseen. Kiivasta oli peli ja melkoisen kuumana kävivät puheetkin ottelusarjan aikana, mutta kuten aina, niin nytkin mestaruuden sai se joukkue, kumpi voitti enemmän ja nyt se siis oli Tappara. Niinpä tässä täytyy nyt pakata punainen paita kaappiin odottamaan ensi syksyä ja uutta kautta ja eletään taas toivossa, että punainen lauma pääsee loppumatseihin ja saamme nostaa kannun korkeuksiin.

paita.jpg