Eilen oli viimeinen Kolmen rosvon esitys. Tupa oli ihan täynnä ja esitys meni oikein hyvin. Essi, Jussi, Emma ja Aleksanteri olivat katsomassa ja myös Kerttu tuli Helsingistä ihastelemaan rosvojen touhuilua. Hyvä oli meininki kieltämättä ja kaikki äsken mainitut pitivät esityksestä ja mikäpä ettei. 

Sunnuntai valkeni sitten sateisena. Mikäpä sitten olisi ollut sopivampaa kuin käydä siivoamaan. Kun olen tässä itsekseni ollut muutaman päivän, niin hieman ovat nuo tavarat olleet hujan ja hajan, vaikkakaan eivät nyt mitenkään mahdottomasti, mutta juuri sen verran, että olisi saattanut rouvalta tulla sanomista. No eipä siinä sen enempää kuin matot ulos ja pikainen imurointi ja huusholli oli kunnossa.

Sellainen pieni juttu tässä oli ikään kuin ekstrana, että viime viikolla, kun lämmitimme jauhelihakastiketta hellalla, unohdimme sen siihen hetkeksi aikaa ja sehän kerkesi kärähtää. Eipä se mitään - ei tuo kastike niin arvokasta ollut rahallisesti, mutta melkoinen savu ja haju tuosta kärähtäneestä kastikkeesta levahti ilmoille. Äkkiähän tuota tuulettaa ja pääosin se savu ja haju hävisivät parissa tunnissa, kun pidimme ikkunoita auki ja ilmanvaihtokone kohisi täysillä. Maanantaina tai tiistaina sitten huomasin, että astiakaappi haisee ja myös astiat siellä sisällä. Niinpä ei auttanut muu kuin pestä kaikki lautaset ja kupit ja sitten vielä kaapit siinä toivossa, että se haju sitten häviää piakkoin. Liesituulettimenkin avasin ja pesin sen, joten periaatteessa ja käytännössäkin keittiö on nyt puhtaampi. Ainakin kaapit ovat pölyttömämpiä.

kuappi.jpg

 

Ihan aamulla yritin saada lippua Nordiskalle ensi lauantaiksi. Kyse on siis jääkiekkoliigan loppuotteluista, joissa paremmuudesta kiistelevät HIFK ja Tappara. HIFK vei eka pelin kirkkaasti 4-0, mutta Tappara piristyi eilen Tampereella ja voitti toisen pelin - niukasti, mutta riiittävästi 2-1. Tämä sarjan tasoitus merkitsi sitten sitä, että ainakin viisi ottelua tarvitaan ja se viides on Hesassa ensi lauantaina. Niinpä siis aloin kytätä lippupalvelua heti aamusta ja laitoin kolme konetta hakemaan, mutta ohraisesti siinä kävi. Lipunmyynti alkoi tasan 9.00 ja kun ensimmäinen koneeni sai lopulta palvelun auki 9.07, olivat kaikki liput menneet. Niinpä en mene katsomaan ottelua Hesaan, vaan tyydyn paikalliseen televiisioon. Hyvin ne pelit sieltäkin näkyy.

comp.jpg