Olen tässä jo pitkään käyttänyt helatorstain jälkeisestä viikonlopusta ihan kotoisasti sellaista nimeä kuin helaviikonloppu. Siihen kuuluu helatorstain lisäksi helaperjantai, helalauantai ja helasunnuntai. Meillä on nyt parina vuonna ollut sellainen meininki täällä Vihdissä, että teemme tavalla tai toisella tuon helaperjantain sisään ja niinpä meillä ei ole koulua ja saamme tavallista pidemmän viikonlopun siihen.

Kuten jo tuossa hieman aiemmin kertoilinkin, niin kaiken muun tohinan keskellä aloimme siivota Ulkohuonetta. Se on aina talven ja edellisen kesän ja syksyn jäljiltä melkoisen pölyinen ja sotkuinen ja siksi se tosiaan täytyy saada kunnolla puunatuksi. Lopputulos onkin sitten tosi komea, kuin olisi uutta. Kaikki puiset osat on pesty ja öljytty ja grilli hangattu niin puhtaaksi kuin sitä nyt mitenkään pystyy enää saamaan. Kesähuoneemme on oikein mukava ja kyllä tässä taas saa alkaa odotella varsinaista kesää.

ulkkis.jpg

*****

Olimme helaviikonlopun aikana torstai-illasta sunnuntai-iltapäivään saakka täyspäivätoimisia isovanhempia. Itse asiassa Irmeli oli. Essi ja Jussi olivat viettämässä Jussin 40-vuotisjuhlareissua ja eihän lapsia nyt voinut yksin jättää. Irmeli vietti yöt heillä, mutta minä olin kotona. Helaperjantaina Irmelillä oli työpäivä, joten minä sitten parhaani mukaan järjestin lapsille ohjelmaa. Aamu alkoi rokotuksella. Pojat käyvät isänsä vanhempien mökillä Paraisilla ja siellähän alkaa nykyään olla puutiaisaivokuumetta kantavia punkkeja. Siksi oli enemmän kuin viisasta käydä rokotuttamassa pojat ja minä otin myös tuon piikin ja Irmeli joskus tässä piakkoin. Tautia kantavat punkit leviävät hiljalleen pohjoisempaan ja vaikka meillä ei vielä ole ihmeemmin niitä tavattu, niin ei mikään ihme, vaikka muutaman vuoden päästä olisi jo suurempi uhka. Mehän kuitenkin kuljemme vallankin loppukesästä paljon tuolla pusikoissa keräämässä mustikoita ja vadelmia.

Lounaaksi teimme makaronilaatikkoa meillä, mikä tarkemmin sanottuna tarkoittaa, että pojat pelasivat tietokoneella ja Emma leikki ja minä tein ruuan (tosin sipulin murskaamisessa sain hyvää apua Aksulta ja Emmalta)

Iltapäivällä menimme sitten Salmiin pienelle retkelle. Kävimme hakemassa koiran (Edwinin), joka kaikella kunnioituksella sanottuna ei pätkääkään pidä autoilusta. Kävelimme parkkipaikalta pienen matkan Iso-Parikkaan rannalle, missä syötiin eväänä ollut Domino-keksipaketti ja sitten läärättiin rannassa. Lämmintä oli, mutta ei järvessä.

parikas.jpg

Helalauantaina Aleksanteri vietti iltapäivän kirkossa, missä kitaraoppilaat soittivat muutaman kappaleen videolle, joka ymmärtääkseni tulee kaiketi musiikkiopiston toimintavideolle - en ole ihan varma. Videosession jälkeen saivat vanhemmat ja muut läheiset tulla kuuntelemaan porukan soittoa ja olihan se upeaa ja hienosti Aksu siellä seassa pärjäsi. Mikseikä pärjäisi - hän on hyvä soittaja.

kitar.jpg

Kukkia ehdin hieman kuvailla. Läheisessä ojassa kasvaa rentukka ja jos sen haluaa saada kuvatuksi, on aina oltava valppaana, koska se ei kauan siinä kukoista.

rentu.jpg

*******

Lauantai-ilta sujahti sitten meillä saunoessa.

Sunnuntaina oli äitienpäivä ja sen kunniaksi Irmeli lasten suosiollisella avustuksella värkkäsi kakun, koska Essi oli sitten iltapäivällä tulossa kotiin reissultaan Jussin kanssa. Pientä jännitystä oli hetken aikaa ilmassa, koska pieni vaara, etteivät Essi ja Jussi olisi mahtuneet lentokoneeseen, joka oli ylibuukattu. Onneksi mahtuivat eikä tarvinnut jäädä Amsterdamiin odottamaan seuraavaa konetta. Kakun lisäksi Irmeli teki ruuan ja kun olin hakenut matkalaiset Helsinki-Vantaalta, olimme sitten iltapäivällä vapaita.

Katselimme Suomi-Saksa-lätkämatsin ja kävimme sitten mukavalla iltaretkellä Penikkalammella. Melkein teki mieli pulahtaa uimaan, mutta vain melkein. Pintavesi oli joka tapauksessa yli 15-asteista, joten ei se niin kamalla olisi ollut.

Illan päätteeksi haimme vielä pizzan puoliksi ja niin tämäkin pitkä viikonloppu oli ohi.

penikka.jpg