En ole näistä meneillään olevista jääkiekon MM-kisoista sen enempää vielä kommenttia tähän laittanut. Kisathan alkoivat jo vajaan pari viikkoa sitten ja ovat Suomen joukkueen osalta sujuneet aivan mainiosti. Olen luonnollisesti katsonut kaikki Suomen ottelut ja onhan se Leijona-joukkue ollut kerrassaan mainio. Leijonaovat saaneet pelata suorastaan kotikentällä, koska he ovat saaneet touhuta Pietarissa, minne kannattajia on tullut junalasteittain karjumaan suomalaisten kannustukseksi. Toinen lohko on pelannut alkupelinsä Moskovassa.

Kun joukkueen kokoonpano saatiin lopullisesti tiedoksi, olin oman vähäisen tietämykseni mukaisesti hyvin tyytyväinen. Mukaan oli saatu erinomaisia NHL-pelaajia ~ Mikko Koivu, Mikael Granlund, Alexander Barkov, Jussi Jokinen, Leo Komarov ja joitakin AHL-pelaajia sekä KHL:n vahvoja äijiä etunenässä maalivahti Mikko Koskinen. Kovia pelimiehiä se koko joukkue on täynnä, vaikka aluksi lehdistö ja muu media itki Suomen puolustuksen takia. Meillä ei ole siellä NHL-miehiä, mutta tähän mennessä näyttää siltä, että eipä ole tarvittukaan.

Siis turnaus alkoi Suomen osalta ottelulla Valko-Venäjää vastaan. Loppujen lopuksi tuli voitto numeroin 6-2. Tuloksesta huolimatta se ei ollut mikään helppo voitto, mutta hallittu, kuten kaikki muutkin alkusarjan voitot. Seuraavaksi Suomi päihitti Saksan yhtä selkeästi, 5-1, mutta kolmas peli oli sitten tiukkaa tavaraa. Vastassa oli USA, eikä se joukkue ikinä anna periksi. Suomi johti toisen erän puolivälissä 2-0, mutta sitten jenkit iskivät ensin kavennuksen ja sitten kolmannen erän alussa tasoituksen. Sitten kuitenkin neljän minuutin kuluttua saapui herra Komarov sopivalle hollille ja iski Suomelle voittomaalin eli lopulta USA.n pojat saivat poistua pukukoppiin Suomen 3-2 voitto harteillaan. Seuraava vastus oli Unkari, joka pisti rajusti hanttiin hyvän maalivahtinsa avustuksella, mutta ei lopulta voinut yhtään mitään ja hävisi 3-0. Unkarin jälkeen vastaan tuli sitten toinen näennäishelppo vastus eli Ranska, joka sekään ei hyvästä pyristelystä huolimatta mahtanut mitään Leijonien 3-1 voitolle. Slovakia oli seuraava Suomen kanssa kaukaloon astunut joukkue ja sitä hieman ounasteltiin tiukaksi taistelujoukkueeksi. Sitähän se oli, mutta loppujen lopuksi slovakit saivat poistua 5-0 tappio muistojensa kirjoissa. Alkusarjan viimeinen matsi oli sitten etukäteen ajatellen kova koitos ja varmaan koko lätkää seurannut Suomen kansa varustautui henkisesti tappioon, koska vaahteranlehtiset tiedettiin mahtavaksi laumaksi, joka oli asettanut ennen kisoja päämääräkseen pistää kaikki joukkueet viimevuotiseen tapaan nurin niskoin. Suomen pojat olivat eri mieltä ja veivät pelin 5-0. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia Kanada hallitsi peliä 100-0, mutta sitten yhtäkkiä peli kääntyi ja Porilaisten marssi alkoi soida. Vähän rumillakin otteilla kanukit yrittivät kaataa Suomen poikaa, mutta ikihongat pysyivät pystyssä ja homma oli paketissa.

suo1.jpg   

Suomen pelipojat olivat siis alkusarjan jälkeen puhtaalla pelillä menossa jatkoon. Alkusarjassa Suomi ei ollut kertaakaan tappiolla ja maaliero oli lopulta huikea 29-6. Siitäpä siis oli hyvä lähteä kohti "kuoleman peliä".

Kanada-voiton ansiosta Suomi sai ensimmäiseen pudotuspeliin vastustajakseen Moskovan lohkon nelosen, joka sattui olemaan Tanska. Jos poikamme olisivat hävinneet Kanadalle, olisi vastus ollut astetta hankalampi - Ruotsi. Tanskalla on näissäkin kisoissa ollut hyvä porukka ja kovasti se jaksoi tapella vastaan, mutta loppujen lopuksi tulos oli meidän hyväksemme 5-1. Ruotsikaan ei olisi ollut mitenkään kurja vastus, koska sen voittamiseen Suomella olisi kyllä ollut eväät, joita ei nyt kuitenkaan tarvinnut kaivaa esiin.

Muut pudotuspeliparit olivat USA-Tsekki, ja sen ottelun jenkit hieman yllättäen veivät. Juuri tätä kirjoittaessani Kanada ja Ruotsi pelaavat ja siellä näyttää länsinaapurille tulevan lähtö. Venäjä ja Saksa taistelevat neljännessä pelissä ja sen pelin jälkeen saavat germaanipojat pakata laukkunsa. Niinpä lauantain semifinaaleissa pelaavat Suomi Venäjää vastaan ja USA Kanadaa vastaan. Näihin otteluihin palaan sitten kisojen jälkeen.

Tänään Tanska-matsin jälkeen oli suomalaisella 59-vuotiaalla kiekkokannattajalla tämän näköinen ilme.

suo2.jpg