Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat päättyivät lopulta hyvin ~ ei paras mahdollinen loppuratkaisu, koska kultamitali ja Poika jäivät saavuttamatta, mutta eihän tuota suoritusta pidä pätkän päivää väheksyä. Suomen joukkue sijoittui toiseksi ja taakse jäivät Tsekki, USA, Venäjä ja Ruotsi sekä kovat Saksa, Sveitsi, Tanska ja miksei myös Slovakia. Sitten oli niitä hieman etukäteen heikoiksi arveltuja maita, mutta kaiken kaikkiaan tässä joukossa hieno sijoitus.

Suomi kuuluu jääkiekossa ehdottomaan maailman eliittiin ja jos tässä maassa halutaan sen tilan jatkuvan, niin kiekkokoulutukseen on satsattava. Meillä on asianmukaiset tilat ja ymmärtääkseni erinomaisia valmentajia. Tältä pohjalta voimme odottaa, että ajan myötä meiltä löytyy lisää Laineen, Ahon, Puljujärven, Kapasen, Ristolaisen, Teräväisen, Barkovin, Lindellin jne. tasoisia kovia ukkoja, jotka toki pelaavat pääosin NHL:ssä, mutta ovat useimmiten valmiina tulemaan maajoukkueeseen, jos änäripelit loppuvat huhtikuun loppuun mennessä. Jalkapallofanaatikot eivät tietenkään ole samaa mieltä, mutta kyllä tässä on ajateltava nuorten ja lahjakkaiden pelaajien uraa ja elämää. Suomalainen jalkapallo ei tule ikinä nousemaan suosta, joten miksipä lahjakkaat nuoret eivät hakeutuisi sellaisen urheilun pariin, missä heillä on mahdollisuuksia nousta maailman eliittiin ja samalla nousta taloudelliseen riippumattomuuteen. Jalkapallohommat eivät etene, koska meillä ei ole tarpeeksi massaa eikä tarpeeksi hyvin kouluttautuneita valmentajia. Pitkällä tähtäimellä ajatellen jalkapalloilijoiden mahdollisuudet päästä rahakkaille pelikentille ovat tosi heikot ja kymmenen pelivuoden jälkeen saattaa kaverilla olla tilanne, että ei ole ammattia, ei ole työtä, ei ole rahaa ja kroppa on muusina. Jääkiekkoilijoilla on astetta paremmat mahdollisuudet edetä. 

Sunnuntai-iltana asetuin toiveikkaasti telkkarin eteen hurraamaan. Peli oli selkeästi Kanadan, mutta oli  siellä suomalaisilla tekopaikkoja, mutta eipä se vaan onnistanut tällä kertaa tai sitten ei vaan ollut taitoa tarpeeksi. Kanada vei peliä ja ansaitsi voittonsa ja sillä sipuli. Sitä on turha enää itkeä, vaan onhan tässä oltava tyytyväisiä saavutettuun mitaliin. Ruotsalaiset eivät saaneet kuin muistomitalin - muistakaapa se...

loppuottelu.jpg 

********

Koska kesä on tullut itikoineen eli hyttysineen ja tuolla ulkosalla on todella lämmintä, niin saatoimme avata grillikauden yhden merkittävät osion eli lettujen paiston. Irmeli teki puolen litran taikinan ja minä paistoin ja olipa se herkullista.

lettu1.jpglettu2.jpglettuirmeli.jpg