Aina on kiva lähteä kävelylle - oli sitten kesä tai talvi, syksy tai kevät. Sopivasti vaatetta ja olosuhteisiin sopivat jalkineet ja baanalle vaan. Meiltä on mukava matka Salmiin, joka sijaitsee tuolla vanhan Porintien varrella Vihdin ja Espoon rajatanhuvilla reippaan kymmenen kilometrin päässä täältä kirkonkylältä. Sehän on kansallispuistoaluetta, mikä siis käytännössä tarkoittaa sitä, että siellä voi retkeillä ja jopa yöpyäkin, mutta kaikki tämänkaltainen toiminta täytyy tehdä merkityillä alueilla.

Me ajamme pääosin aina Salmiin, mistä teemme noin kuuden kilometrin metsälenkin tai sitten ajamme Paratiisiin Poikkipuolisen rantaan ja kävelemme Vähä-Parikkaan rantaan. Sillekin reissulle tulee noin kuusi kilometriä matkaa. 

Kuntoilun lisäksi on mukava seurata luontoa, mikä tietenkin näin alkukesästä on aivan parhaimmillaan. Linnut lauloivat aivan hurjana ja perhoset ja muut hyönteisest lentelivät. Mustikka kukkii ja maasto oli paikoin aivan valkoisenaan valkovuokoista, Irmeli nappasi pienen kielonipun matkaan ja saimmepa ihastella ojanpohjissa kasvavia rentukoitakin. 

nuuk1.jpg

*********

Salmiin tai ylipäätään kävelylenkille yleensä lähtee hyvällä säällä, mutta ei se pakollista ole eikä mikään ehdoton edellytys. Olen minä vuosien kuluessa kulkenut paljon ihan sateessakin eikä lämpötilakaan yleensä ole ongelma. Kuumuus on ehkä suurin este ja ukkonen, mutta muuten ei pahemmin ilmasto estä kävelyä. Salmiin tai Nuuksioon ei kyllä viitsi mennä ihan kaatosateella - se on myönnettävä.

Eilisellä lenkillä ihastelin ilta-auringon loistetta puiden runkoihin. Tässä kuvassa ei ihan tule näkyviin se, kuinka upean punainen männyn runko oli, kun aurinko oikein kollotti siihen. Pieni aavistus kuitenkin tässä ikuistui puhelimen muistiin.

nuuk2.jpg