Käytiin eilen Hvitträskissä. Sehän on aivan kerrassaan hieno paikka. Sen ovat aikanaan rakentaneet ja siellä ovat asuneet maineikkaat arkkitehdit Hermann Geselius, Armas Lindgern ja Eliel Saarinen. Koko paikka on todella upea, sijaitsee korkealla mäellä ja sieltä on näkymä läheiselle järvelle. Nykyään siinä toimii museo ja toisessa rakennuksessa korkeatasoinen ravintola ja on siellä ihan kahvilakin, jos ei halua mennä syömään.

hvitt.jpg

 

Me olimme siellä viettämässä pinetä juhlaa hiljakkoin eläkkeelle jääneen Piken kanssa (itse asiassa ei Pike vielä ole eläkkeellä ~vasta lomalla). Tämä oli ikään kuin piste vajaan parikymmentä vuotta toimineen Produktiokuoron toiminnalle, joskin saatamme edelleen jonain hienona hetkenä avata nuottikirjat ja laulaa jotain ~ kukapa tietää?

Söimme siellä. Sekä Irmeli että minä nautimme aivan taivaallisen hyvää nieriää. Jälkiruokana oli rikkaita ritareita - sekin oli hyvää.

**********

Irmeli otti minusta autoilijakuvan. Tuskin muuten, mutta kun viimeinkin minun ja parturin tiet kohtasivat ja sain leikkuutetuksi pitkän lettini, niin hän halusi lähettää minusta edustuskuvan veljelleni. On muuten aika hauskaa, että aina kun muistan käydä parturissa, joku oppilaista huomaa sen. No, tällä kertaa olisi kyllä pitänyt olla vähintään sokea, jos ei olisi tuota muutosta nähnyt. Koululaisten on kuitenkin ilmeisen vaikeaa löytää oikeaa verbiä, kun he kyselevät näistä parturijutuista. Aina joku sanoo:"Hei Sakke, olet leikannut hiuksesi!" Se olisi kyllä sellainen näky, jota ei nauramatta (tai itkemättä) voisi katsoa. Leikata-verbihän tarkoittaa, että joku tekee sen. Jos jollekin sanotaan, että olet leikannut hiuksesi, niin sehän tarkoittaa että karvapää on itse leikannut ne. Tässä tapauksessahan on käytettävä leikkuuttaa-verbiä. Pitäisi siis sanoa: "Sakke, olet leikkuuttanut hiuksesi!" Yksinkertaisempaa olisi tietysti sanoa: "Ai, kävit parturissa?!?!" Taas tällaista verbisaivartelua, mutta siitähän minulle maksetaan.

kuski.jpg