Vapunaatto oli tänä vuonna sääolosuhteiltaan erittäin kiva. Aurinko paistoi heti varhaisesta aamusta ja niinpä jatkoimme siitä, mihin perjantai-iltana jäimme eli pihan siivouksesta ja ulkotöistä. Irmeli kävi haravan kimppuun ja minä puolestani otein koneita ja laitteita esiin.

Ensimmäinen konehomma oli kaivaa akkuporakone esiin. Meillähän on ollut talven läpi tuossa Ulkohuoneen katolla rakennusmuovikate, jonka tehtävä on ollut valuttaa mahdolliset lumet alas. Rakennusmuovi on niin liukasta, että siinä ei pysy mikään, kun taas Ulkohuoneen katteen epätasainen muovipinta oikein houkuttelee lumen ja jään tarttumista. Niinpä olen nyt kolmena talvena ruuvannut katteen päälle ison muovin. Sen laittaa paikalleen puolessa tunnissa, jos ei tuule, mutta ottaa pois kymmenessä minuutissa. Jussi laittoi viime syksynä ruuvit ja hänellä oli niitä kuusiokulmaruuveja, joihin saa otteen oikealla terällä todella hyvin. Suraus vaan ja kate oli irti. Pyöritimme sen sitten kääretortulle ja laitoimme syrjään odottamaan ensi talvea.

Seuraavaksi oli sitten kaivettava esiin painepesuri, jota ei olekaan käytetty varmaan puoleen vuoteen. Tavoitteena oli pestä auto, koska henkilökohtaisessa autonhuolto-ohjekirjassani lukee: "Kerran vuodessa, pese auto!" Nyt oli siis se hetki edessä. Tosin vain ulkopuolelta, koska sisätilojen siivous vaatii aivan erillisen tunnetilan. Niinpä sitten hommiin. Suihkutin auton, jonka jälkeen suoritin pesusienellä esipesun. Seuraavaksi hain kuuman kuumaa vettä ja lurautin jotain suopaa sinne sankoon ja sitten alkoi vimmattu pesu. Välillä huuhtelu ja sitten taas puunaus. Lopputulos oli lopulta vähintäänkin tyydyttävä.

pesu.jpg

******

Kun kerran olin aloittanut pesuhommat, oli sitten otettava toinenkin peli pestäväksi, Mustang. Se on onneksi pieni ja varsinaista pestävää alaa on melkoisen vähän ja hetken päästä minulla olikin kirkkaassa auringossa iloisesti hohteleva mopo. 

***********

Vapunaattona oli sitten otettava taas tuo kesän herkkutekijä esiin. Kyse on kaasugrillistä. Kytkin kaasun ja napasutin liekin palamaan ja hipsun hei, se syttyi, ikään kuin ei olisi ollut talvea välissä. Mitäkös hienoa sisäpaistia siinä sitten grillattiin? No, hieman ulkoistettua sisäpaistia juustolla maustettuna.,,

makka.jpg

********

Tämän herkkulounaan jälkeen käväisimme päiväkahvilla ja -munkilla Essilässä ja ilta sujui sitten mm. saunoen ja syöden parsasalaattia á la Henri Alen Hesarin ruokatorstai ynnä ahvenfileet á la Paraisten vedet. Kävimme saunassa, mikä täytyy tähän oikein erikseen todeta, sillä se oli ensimmäinen kunnollinen saunominen yli kahteen kuukauteen. Käsi-ihottumani on ollut sen verran hankala, että saunominen on ollut teknisesti ottaen mahdotonta. Nyt se on antanut sen verran periksi, että uskalsin mennä löyöyn lämpöön ja eihän se mikään paha juttu ollut - päinvastoin. Hetken aikaa sitten tarkeni istuakin Ulkohuoneessa.