Johan tässä tuli ilmasta haasteltua. Otan nyt vielä kerran kertaukseksi, että onpas ollut upea ilma.

Aamulla menimme yhdeksitoista Nummelaan brunchille. Eräs nummelalainen ravintola käyttää juhlatilanaan vanhaa parantolakommuuniin kuuluvaa Joutselan taloa ja sinne oli sitten järjestetty tämä ateriajuttu. Viihdyttäjäksi paikalle oli kutsuttu loistava Duo E.Alavillamo. En edes yritä muistaa mitä kaikkea oli tarjolla, mutta hampurilainen ainakin ja sitten kaikenlaista salaattia. Kahvia sitten oli ja simaa ja joitain makeita, kuten tikkumunkkeja.

joutsela.jpgirm.jpgsak.jpg

********

Emme suinkaan olleet Joutselassa yksin, vaan olihan se melkein täynnä ihmisiä. Vanhoja ja vauvoja ja kaikkea siltä väliltä. Bongasimme peräti tuttujakin, jos kohta tiesimme, että he ovat paikalla. Kaija, Kirsi, Olli Pekka ja Eero. He olivatkin asianmukaisesti pukeutuneet eli ylioppilashattu oli löytynyt. Meilläkin ne ovat tallessa, mutta kun Halti-koira aikoinaan popsi puolet Irmelin lippiksen lipasta, niin sitä ei oikein enää kehtaa pitää ja minä en sitten aina viitsi sitä ottaa, kun Irmelilläkään ei ole.

opkikaieerir.jpg

**********

Kun sitten selvisimme kotiin, pidimme pienen tauon hieman leväten, jonka jälkeen päätimme lähteä harrastamaan ruumiinkulttuuria. Otimme esiin polkupyörämme ja lähdimme sitten polkemaan meiltä Kirvelään päin ja sitten innostuimme vielä jatkamaan vähän matkaa Herrakunnan tietä. Loppujen lopuksi tuli tuollaista kevytpyöräilyä kaikkiaan vajaa 11 kilometriä eli ihan asiallinen kevään pyöräilyn aloittamislenkki. Vauhti oli tosi hidasta ja pysähdyimmekin muutaman kerran, mutta todellakin olisin nuorena miehenä kyennyt juoksemaan tuon lenkin tuolla vauhdilla, mutta mitä sitä vanhoja haikailemaan.

reitti.jpg

*********

Pyöräiltyämme kävimme myös korkkaamassa kevään jätskikioskikerrat. Emme ole ihan innokkaita jäden syöjiä, mutta toki kerran tai kaksi on käytävä kirkonkylän kioskilla, missä tänään olikin runsasta elämää ja mukava meininki. Minä tässä syön pientä vaniljapalloa ja hyväähän se oli.

j%C3%A4tski.jpg