Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun heti kesän aluksi kävin tekemään koko talven kiivaasti odottanutta kotityötä. Kouluaikana tulee puuhatuksi niin paljon kaikenlaista, että monet kotona tehtävät työt saavat lykkäyksen, elleivät satu olemaan ihan sataprosenttisen pakollisia. 

Yksi jokakesäinen työni on vaatekomeron siivous. Pitkin talvea minun tulee vain kaivetuksi jotain rättiä päälle, että kouluun kehtaa mennä ja sitten vähitellen, kun palauttelen niitä pesun jälkeen kaappiin, laitan ne siihen, mihin ne sattuvat mahtumaan. Vähitellen siellä on sitten sukat ja paidat sekaisin ja kaikki oikeasti miten sattuu (vertaa aivotoimintaani). Niinpä yhden jos toisenkin kerran olen etsinyt jotain tiettyä vaatekappaletta, eikä sitä sitten ole tietenkään löytynyt, koska se on jonkun mytyn alla odottamassa uutta laatuaikaa.

Sunnuntai-iltana tein sitten taas sen teon, jonka jokaisen suomalaisen hyvin rohkean miehen tulisi aika ajoin tehdä. Vedin kaikki hyllyt tyhjiksi ja kasasin röijyt suloiseen sekamelskaan lattialle vaatekomeron eteen. Siitä ei sitten enää ole kuin yksi suunta eli on ihan pakko järjestää se kasa kuntoon, koska ainakaan vaimoni ei pidä siitä, että meillä on eteisessä tämän näköinen kasa koko kesän. Tästä on sitäpaitsi hillittömän vaikea löytää ylipäätään yhtään mitään, eli enää ei ollut paluuta.

vaatekaappi1.jpg 

***********

Sunnuntai-iltana selvitin sukat - siihen se ilta sitten menikin. On täysin käsittämätöntä, kuinka ihmisellä, jolla on vain kaksi jalkaa, on satoja sukkia, joista suurin osa parittomia tai ukkovarpaan kohdalta reiällisiä. Tein kylmän ratkaisun ja hävitin kaikki sukat paitsi ne, jotka ovat selkeästi vielä käyttämättömiä eli ainakin kolmen viimeisimmän joulun lahjapakkauksissa. Yli kolmekymmentä paria mustia sukkia jäi odottamaan syksyä, sillä a) pidän vain mustia sukkia ja b) kesällä en laita sukkia jalkaani, ellen syystä tai toisesta joudu pukeutumaan hienosti.

Maanantaiaamuna selvitin tuon kasan. Osan vaatteista heitin pesukoneeseen, sillä olen lähdössä matkalle lauantaina ja tarvitsen siis tietyntyyppisiä riepuja retkelle mukaan. Osan vaatteista pakkasin suureen muovikassiin ja vein UFF:n keräykseen, joitakin vanhoja riepuja kasasin erilliseen muovikassiin ja vein autotalliin ja käytän niitä autonpesurätteinä (sikäli mikäli koskaan aion autoa pestä) ja loput laitoin sitten vaatekomeron hyllyille. Suurin osa täytyy vielä kesän aikana pestä, mutta nyt minulla on kuitenkin taas kohtuullisen selkeä järjestys vaatteilleni. Juuri nyt tällä hetkellä pesukone laulaa valkopyykkitangoa.

On kyllä aika erikoista, että kun vielä sunnuntaina vaatehyllyt pursusivat niin, että sekaan ei meinannut mahtua, niin tänään siellä on kaksi pitkää hyllyä ihan tyhjinä ja nämä kuvissa näkyvät hyllytkin ovat siisteinä. Erikoista.

vaatekaappi2.jpg

**********

Kalenterin mukaan on kesäkuun alku. Pihassamme kasvava ruusupensas on ihan eri ajassa, luulee. että on juhannus, mokoma.

pushka.jpg