Irmelin nuorin täti, hänen isänsä sisko, täytti lauantaina 80. Koska koko suku käytännössä asuu Kotkassa tai ihan siinä lähistöllä, niin oli tietenkin fiksua pitää juhlat siellä, vallankin kun suurin osa sukulaisista on sen verran iäkästä populaa, että ei kukaan niin mielellään lähde mihinkään edemmäs. Juhlakahvit Ulla-täti organisoi sitten eiliseksi ja porukkaahan juhlissa oli kovasti.

Lähdimme ajamaan joskus yhdeksän maissa. Luvassa oli kovasti aurinkoinen ja lämmin päivä. Koska siis oli tämä juhannuksen jälkeinen sunnuntai, ei ollut odotettavissa mitään aamuruuhkaa ja todellakin saimme ajaa Kotkaan asti hyvin rauhassa. Ei näkynyt juuri ketään. Moottoritiellä harvoin on sellaista tilannetta, että ei sen enempää edessä kuin takanakaan näy yhtään autoa, mutta eilen aamulla oli.

motoveeg.jpg

********

Juhlissa olivat kaikki Irmelin isän elossa olevat sisarukset ja sitten runsaasti hänen serkkujaan ja perheitä. Minä olen tietenkin oppinut vuosien varrella tuntemaan suurimman osan tuosta porukasta ja leppoisastihan se aika siinä vierähti rupatellessa ja kuulumisia kertoessa. Irmelin äitikin pääsi juhliin, kun hänet spesiaalitaksilla haettiin palvelukodista ja olihan se varmasti hänellekin tosi mukavaa. Päivä oli tosi kuuma, mutta ei mitenkään painostava eikä Ilona sitten illallakaan siinä valitellut mitään ihmeempää väsymystä.

Tarjoilut olivat kerrassaan mainiot. Ensin syötiin monenlaista ihan ruokajuttua ja sitten oli vielä kermakakkukahvit. 

juhlat.jpg

********

Lähdimme kotimatkalle joskus kuuden maissa ja Helsinkiä lahestyttäessä alkoi liikenne olla ihan toista kuin aamulla. Pian Porvoon jälkeen alkoivat molemmat kaistat olla koko ajan täynnä, mutta liikenne kyllä eteni sujuvasti eli siinä mielessä ei mitään ongelmaa. Hyvä päivä.