Kesä on, ja siis varsinkin tämä alkukesä, puutarhassa melkoisen aktiivista työskentelyaikaa. Näkyvin kasvu tapahtunee tuossa nurmikon tienoilla ja sitä saakin hieman lämpötiloista ja sateista johtuen olla leikkaamassa pariikin kertaa viikossa. Eilen ajelinkin en ojanpielet ja sitten samalla selvisi, että siimaleikkurivanhuksemme on nyt vainaja eli huomenna on mentävä siimaleikkurikauppaan.

Tänä aamuna leikattiin sitten nurmikko, mutta siihen sainkin asiantuntevaa apua.

aks2.jpg

Apuvoima oli varsin nuorekas, kuten kuvasta näkyy, mutta huomautettakoon heti alussa, että häntä ei suinkaan millään muotoa pakotettu kesäduuniin, vaan ihan vapaaehtoisesti hän tarjoutui tekemään töitä. Motiivinahan on joku melkoisen kallis lelu, johon hän säästää rahaa. Koska olemme nähneet, että hän on varsin säästeliäs nuori mies, niin palkkasimme hänet eihkä ei niin vaatimattomalla palkalla, mutta uskoakseni työpalkkio tulee menemään asialliseen tarkoitukseen. Herra hortonomi työskenteli tarkasti ja varovaisesti ja työn jälki onkin kauttaaltaan erinomaista, mitä ilolla tervehdimme.

Jonkin verran nuori puutarhuri sai työhelpotusta, sillä pihassamme on siellä ja täällä vähän juurakoita ja pahimmissa paikoissa saattaa olla kiviä, joten rajasin leikkauslaueen takapihan näkyvälle alueelle. 

aks1.jpg

Niin että kuka tämä ahkera herra sitten on. No, Aleksanterihan siinä pöröttää leikkurilla. Työhön kului aikaa reilu puoli tuntia ja tosiaankin nuori mies teki työnsä oikein hyvin. Sitkeiden palkkaneuvottelujen jälkeen Aksu sai haluamansa summan ja lisäksi ilmaisen jätksikupongin R.-kioskille.