Siinä viikonloppuna, kun lähdin Kreikkaan, Vihdissä oli lähetysjuhlat. Kyse on siis kristillisen seurakunnan toiminnasta ja niinpä Vihdin seurakunta oli varmaan hyvin merkityksellisessä tehtävässä näitä juhlia laadittaessa ja toteutettaessa. Kaikenlaiset uskonnolliset juhlat ovat Suomessa hyvin suosittuja kesäisin ja niistähän tietenkin vanhoillislestadiolaisen liikkeen Suviseurat ovat kaikkein suurimmat. Ainakin herännäisillä ja körteillä on omat kesäjuhlat ja sitten esim. kirkkomusiikkijuhlat ovat asia erikseen ja niillä sitten keskitytään enimmäkseen kristilliseen musiikkiin.

Meillä täällä Vihdissä koko toiminta oli pääasiassa keskittynyt tänne kirkolle ja mikäpä ettei. Onhan täällä tilaa ja muutamalle tuhannelle saatiin ruokailutkin järjestymään. Yöpyminen täällä on sitten oma juttunsa, koska meillä ei ole hotelleita täällä eikä mitä'än muutakaan, mutta onhan tässä kaupunkeja ihan lähellä, joten ei siinäkään suhteessa sitten tainnut olla mitään suurempaa ongelmaa.

Koska olin lähdössä Kreikkaan, en ehtinyt millään tavalla osallistua juhlien toimintaan. Toki kuoroihin pyydettiin ja olisihan meille järjestynyt Thromos-keikkakin, mutta nämä nyt sitten jäivät matkani takia. Pikaisesti vilkaisten kuitenkin näytti siltä, että järjestelyt toimivat hyvin ja suunnittelu oli tehty viimeisen päälle. Se, mitä tosiasiassa tapahtui, en tiedä, mutta eiköhän se ihan kivasti mennyt.

l%C3%A4he.jpg

********

Sen verran kerkesin ihmetellä, että kävin juhlien pääteltassa kuuntelemassa, kun Vihdin seurakunnan suurkuoro treenasi ja myös Pekka Simojoen bändi oli siellä soittelemassa. Se, mitä nyt kerkesin kuunnella, oli kaiken kaikkiaan ihan mukavaa.

No, juhlat menivät ja uusia tulee. Se, tuleeko niitä Vihtiin on sitten toinen juttu, mutta eipä se mitään.

l%C3%A4he1.jpg