...suunnan olen valinnut. Lasse Mårtenson teki laulun, jossa tosin tuo loppu kuului näin, että ...suuntaa vaan en valinnut. Valitessani tuon reissun, suunta oli kuitenkin ihan selvä. Otetaan sellainen 3000 kilometriä melko suoraan etelään päin ja sitten ollaankin Kreikan korkeudella. Sieltä valitaan lukuisista mukavista saarista se minun suosikkini eli Santorini ja siinähän se. Tämän blogin tunnuskuvassa minä seison Santorinin korkeimmalla kohdalla (tai niin korkealla kuin sinne pääsee).

Kävin Santorinilla eka kertaa vuonna 1995. Siitä alkoi leirikouluhistoriani ja tuosta reissusta alkaen olen ollut siellä niin töissä kuin lomallakin. 1996 oltiin koko sakilla ja sen jälkeen Kerttu oli matkassa yhden leirikoulun mukana, sitten Paavo-Pekka valmistujaismatkalla, Irmeli lomareissulla ja viime kesänä Essi porukoineen lomalla. Veli-Jarmo oli myös kerran tuolla saarella, eli käytännössä koko perheeni on saanut tutustua saareen.

Huolimatta siitä, että olen käynyt Santorinilla ainakin 15 kertaa, niin en vieläkään osaa enkä halua lähteä matkaan ilman listaa. Kirjoitan itselleni (itse asiassa otan koneelta) tekemäni varusteluettelon ja pakkaan sen verran tavaraa matkaan, kuin uskon ja tiedän tarvitsevani. Siis vähän.

laukku1.jpg

Laukku painoi ensin hieman yli 7 kiloa, mutta sitten lisäsin sinne kirjoja ja piano livahti hieman päälle kymmenen kilon, mutta olen aika varma, että tavaraa on kaikkineen liikaa. Noin kevyt laukku kuitenkin on ihan helppo kuskata mukana ja kun sitä ei juurikaan tarvitse missään raahata, niin ihan sama, vaikka siellä pari ylimääräistä paitaa onkin matkassa.

Lomallani aion tavata yhden vanhan leirikouluajoilta tutun ihmisen ja sitten tavalliseen tapaan etsiä jonkun kiven, jota en vielä ole siellä nähnyt. Toisin sanoen yritän keksiä polkuja, joita en vielä ole tallaillut tai ajanut skootterilla. Kirjoja on minulla aina näillä reissuilla paljon ja yleensä ehdin 3-5 opusta lukemaan. Uintia, kävelyä, hyvää kreikkalaista ruokaa ja höpöttelyä kreikaksi. Siinähän se viikko napsahtaa.

**********

Ennen Kreikkaa aion kuitenkin mennä Kertun kanssa konserttiin. Kohteena aina mahtava Club for five - jippii.

laukku2.jpg