Aamu valkeni odotetusti hyvin kirkkaana, kuten pääasiassa aina tähän aikaan vuodesta täällä tapahtuu. Heräsin varhain eli kutakuinkin ennen seitsemää ja jatkoinkin lukemista aamiaista odotellessani. Sitten syötyäni, lähdin kävelylle. Hiippailin hiljakseen rantaa pitkin poispäin tästä keskustasta ja päädyin melkein lentokentän Kamarin puoleiseen päähän. Siellä sitten näin sellaisen näyn, jota harvemmin olen Kreikassa Pargaa lukuunottamatta nähnyt. Sinne rannan läheisyyteen muutaman puun suojaan oli jokunen rohkelikko pystyttänyt teltan. Rohkelikko siksi, että en mitenkään usko, että kreikkalaiset ihmeemmin näitä telttailijoita häiritsisivät, vaan onhan täällä kaikenlaista porukkaa.

teltta.jpg

Jatkoin hiipimistä sitten ihan teitä pitkin ja palailin hotellille. Sunnuntain kiipeily tuntui jaloissa - lihaksissa eritoten, mutta aika lailla muutenkin enkä sitten ihan hirveän hyvin siitä ollut palautunut, joten päätin sitten lepuuttaa loppupäivän ja lukeminenhan siinä sitten on aina se tehokeino näillä reissuilla, kun sitä pianoa ei tullut mukaan.

*************

Kävin taas sitten uimassa ja kuluttelin aikaani lukemalla, kunnes nälkä yllätti matkailijan ja oli etsittävä "päivän pita". Se löytyi nyt sitten tuosta kadulta, joka nousee hotellini kohdalla olevan bussipysäkin jälkeen vasemmalle ylös. Sen varrella on kauppakeskus ja sieltä löytyi tosi kiva paikka Jorgos (ψητοπολειο Γιωργος), jossa pita oli kerrassaan erinomainen. Kaksi Fantaa kului sillä reissulla, kun onnistuin kaatamaan ensimmäisen pöydälle kokonaisuudessaan ja sain siis sotketuksi ympäristöni totaalisen mainiosti.

jorgos.jpg

13061.jpg

 

Iltapäivä kului ihan jouten ollessa eli lukien ja uiden ja pienet tirsatkin sinne sekaan mahtui. Kävin myös bussipysäkin vieressä olevan Take away-kahvilan anteja maistamassa eli nappasin latten. Todella hyvä kahvi.

*************

Olin sopinut sunnuntaina Riston luona käydessäni, että tapaisimme jonain iltana viikolla ruokailun merkeissä ja sainkin häneltä tekstarin, että ihan taas tämän hotellin lähellä on hyvä paikka, Alismari, jonne sitten voisimme mennä syömään. Toteutus ei jäänyt puuttumaan ja tapasimme kuuden maissa tavernan edessä. Tutustuin myös Riston vaimoon ja heidän ystäväänsä ja siinä sitä sitten rupateltiin kaikenlaista ja toki myös syötiin. Valintani oli erittäin kreikkalainen eli kreikkalainen salaatti ja moussaka. Kehunpa tässä, että aivan erinomaista. Kesken ruokailun sain tekstiviestin, että paikalliset ystäväni odottavat minua koululla, missä oli kevätjuhla. He olivat kutsuneet minut sinne aiemmin, mutta siinä kutsussa oikein luki, että tiistaina - tarkistin saamastani viestistä. Enpä minä nyt kesken ruokailun mihinkään lähtenyt ja niinpä tuo tavallaan kiinnostava kevätjuhla jäi kokematta.

alismari.jpg

13064.jpg13065.jpg

 

Söimme hartaasti ja eteläeurooppalaiseen tapaan eli hyvin hitaasti ja niinpä kello oli liki kahdeksan, kun sitten erosimme. Menin hotellille, luin vähän ja kävin vielä pienellä kävelyllä tuossa rantakadulla. Rupattelin sitten vielä hetken hotellin henkilökunnan ja tässä hotellissa asuvien muutaman ihmisen kanssa ja siihen se ilta sitten päättyikin.

**********

Tällä reissulla on ollut epätavallisen paljon juttelevaa sakkia. Viereisessä huoneessa on pohjalainen pariskunta, vastapäisessä kämpässä itsekseen matkustava minua nuorempi nurmijärveläinen mies ja sitten tämän miehen viereisessä huoneessa kahdestaan reissaavat nuoret opettajat, joista todellakin toinen on ollut hiljan Vihdissä töissä ja sitten vielä yksi nuorehko pariskunta ja yksi rouva äitinsä kanssa. Tämä äiti on lähes 90-vuotias ja menee kovaa kyytiä tyttärensä perässä, mutta ei kuitenkaan meinannut kiivetä vuorelle! 

Ilta sujui lukiessa ja näiden naapureiden ja hotellin henkilökunnan kanssa rupatellessa. Kun koko viime talven kävin Lohjalla kreikan tunneilla ja hieman tuli itsekin luetuksi, niin kyllä sen taas huomasi. Ihan aika ajoin jopa keskustelin kreikaksi ja aika paljon myös ymmärsin. Ostin yhden lehden ja sain sieltä luetuksi muutaman jutun ihan kohtuudella.

Kun tulee Suomesta kesällä Etelä-Eurooppaan joutuu taas hetken verran tottumaan siihen, että illalla tulee pimeä. Ei se silti mitään haitannut - hieman outo fiilis, mutta vain hetken verran.