Päivä alkoi toki ihan normaalisti aamiaisella. Pilvet olivat väistyneet, mutta melkoinen tuulen tuiverrus vielä vallitsi. Perinteiseen tapaan olin ajatellut ajella skootterilla tässä viikon aikana ja tällä kertaa tyydyin lopulta kahden päivän rundiin. Otin tuttuun tapaan kulkuvälineen Alekosilta Alfa Motosta, mutta nytpä en ottanutkaan moposkootteria, vaan astetta järeämmän kulkupelin eli moottoripyöräksi luokiteltavan 125-kuutioisen vehkeen, jonka ristin Einariksi. 

einari1.jpgeinari2.jpg

Ajettavuudeltaan se oli ihan samanlainen kuin pikku skootterit, hieman painavampi, mutta eron huomasi ennen kaikkea mäkien nousussa, kiihtyvyydessä ja nopeudessa. Sen verran kokeilin, että 70 km/h irtosi helposti, mutta en minä näillä teillä halua ajaa kovinkaan kovaa ja sitä paitsi yli neljänkympin vauhdissa ei pahemmin uskalla sivuille katsella ja tarkoitushan on ihailla maisemia.

 

Eipä minulla juurikaan ollut ajosuunnitelmaa. Pääasiassa halusin mennä sinne, minne nenä tietä näytti. Niinpä tuossa ekaksi lähdin ajamaan lentokentän alapuolista tietä, koska se on suhteellisen rauhallinen ja ehtisin siellä sitten tottua skootteria järeämpään Einariin. Ajelin Monolithoksen rantaan ja sieltä lentokentän ohi ja sitten kokeilin uutta tietä, joka menee saaren läpi ja ilmeisesti tulee helpottamaan lentokentän ja Thiran välistä reittiä ja samoin se tullee lievittämään Thiran ruuhkia, jos siitä tehdään yhteys Oiaan. Hurautinpa siitä sitten Messarian kautta ensin Pyrgosiin ja sitten vuorelle. Kävin kaikessa rauhassa ihailemassa Profitis Iliaan nähtävyyksiä sekä luostarin kirkkoa.

15063.jpg

Tältä reissulta ajelin sitten hotellille ja kävin uimassa ja syömässä päivän pitan. Tällä kertaa kävin tuossa kahvipaikkani vieressä Souvlike-nimisessä take away paikassa. Hyvää oli, mutta piti odottaa melkein varttitunti.

15065.jpg15066.jpg

 

Sitten taas hyppäsin kopukan selkään. Ajoin bensaa hakemaan ja nelisen litraa ysiviittä tuo nieli. Sitten suuntasinkin ihan kokonaan saaren toiselle puolelle. Ajoin Akrotirin majakalle ja siellä taas ihailin jylhiä kallioita ja meren tyrskettä. Hieno paikka.

15068.jpg

Kävin samaisella reissulla sitten pyörähtämässä Akrotirin kaivauksien luona, mutta enpä innostunut käymään siellä. Onhan tuo monesti nähty. Siinäpä sitten ajattelin, että päivän mopoilut on paketissa ja ajelin rauhassa Kamariin. Liikenne täällä on sellaista, että minä kyllä mieluummin katselen peileihin kuin eteenpäin ja päästän rauhassa kaikki kiireiset menemään. Vaikka tuo pyörä kulkikin helposti kuuttakymppiä ja paljon kovempaakin, en edes kuvitellut näillä teillä pitäväni mitään kovaa vauhtia. Ajoin hotellille ja vaihdoin uimavaatteet ja kun kerran tuo skootteri oli, niin ajoin vähän syrjempään uimaan. Ei se sen parempi uimaranta ollut kuin tuossa lähellä, mutta erilainen ja rauhallinen.

 

Salaatin kävin sitten syömässä uinnin jälkeen Alismarissa.

alismari.jpg

150610.jpg

Aika tuhteja nämä salaatit täällä ja kun vielä ottaa pari leipäviipaletta päälle, jaksaa taas pitkään. Perinteiseen tapaani, siis perinne on syntynyt tällä reissulla, kävin hakemassa tuosta kulmabaarista latten. Baarin tytöt muistavat minut jo hyvin ja tervehtivät iloisesti sanoen: "Γεία σας. Λαττε χορίς σαχάρι" eli suomeksi moikka, latte ilman sokeria. Ei tarvitse tilata erikseen.

13063.jpg

 

Illan kulutin taas tässä partsilla lukien ja kirjoittaen muistiin näitä reissuni juttuja. Yllättävän äkkiä muuten yksityiskohdat katoaisivat, ellen kirjoittaisi näitä sitä mukaa muistiin, kun jotain tapahtuu. Olen minä laittanut muistiin jokaisen euronkin, mitä täällä kuluu ja mihin. Normaalisti reissuillani olen vain iltaisin laskenut, paljonko on jäljellä, mutta tällä kertaa olen nipottanut, kun tuota aikaa on ollut.

 

Iltasapuskan kävin sitten syömässä Taverna Alexisin perikreikkalaisessa ja kauniissa tavernassa. Pastitsion ja saganakin söin ja tosi hyvää oli. Eipä ole tällä reissulla tarvinnut ruokaan pettyä kertaakaan, kuten jo olen tainnut pariin otteeseen mainita.

alexis.jpg

150611.jpg150612.jpg

 

*********

 

Sitten, kun taas hotellille pääsin, kirjoittelin vielä hetken ja luin ja sitten taas istahdettiin pieneksi hetkeksi naapurihuoneen kaverin kanssa tuohon baariin.