Viikko alkoi sitten heti juhannusjuhlien jälkeen. Kovin suuri on suru täällä meidän kotikunnassamme ollut, kun juhannusyönä 14-vuotias tyttö kuoli mönkijäonnettomuudessa. Jotenkin tämä Vihti on nyt ollut epämääräisen paljon tapetilla, kun ensin nuori mies nappasi 8 000 000 euroa Lotossa, sitten oli se ampumistapaus ja vielä tämä katastrofaalinen onnettomuus. Näitä sattuu ja tapahtuu, eikä niille sitten juurikaan mitään voi, mutta kyllähän nämä kuolemaan päättyneet tapahtumat ovat aina järkyttäviä.

***********

Tällä viikolla ollaan treenattu lomalla olemista. Irmeli ja Kerttu aloittivat lomansa maanantaina. Kerttu vietti juhannuksen täällä ja pari päivää päälle, mutta sitten olikin jo Helsingin kutsu päällä. Irmeli oli varannut Lipetin tiistaiksi ja keskiviikoksi ja sinne hän sitten meni viettämään tyttöjen iltaa Emman kanssa.

Minäkin kävin Lipetissä ensin tiistaina Markun kanssa. Teimme oikein isännän työn, kun laitoimme savupiipulle uuden hienon hatun. Nyt ei sitten pitäisi päästä vettä muurin sisään.

lipetti.jpg

Toisen reissun tein sitten keskiviikkoaamuna. Ajaa hurautin mopolla keittämään aamukahvia mökille ja tosiaan siinä onnistuin, koska Irmeli ja Emma olivat vasta heräämässä. Minä olin kyllä herännyt jo ihan hirveän aikaisin ja olin jo juonut aamukahvit paljon aikaisemmin, mutta maistuihan se siinä.

lipe1.jpg

*******

Vielä tässä alkuviikosta kului aikaa Santorinin reissun videon ja kuvien järjestelyissä ja nyt nämä kuvat ja filmit ovat sitten järjestyksessä ja tuokin reissu muistojen kirjoissa.

kirkashippo.jpg

******

Kotihommiakin on tarvinnut tehdä ja suunnitella, Normaalit ruohonleikkuut ja sellaiset ovat sujuneet tässä viikolla ihan näppärästi, mutta lisätyötä normaaliin kesäduuniin aiheuttaa talon puuosien valttaaminen eli siis lahonestoaineella käsitteleminen. Aine levittyy helposti, ei siinä mitään, mutta se haisee ihan älyttömän pahalta ja siksi minun täytyy pitää hengityssuojainta. Toinen iso juttu on se, että puuosista suuri osa on korkealla ja siksipä minun täytyy kiivetä aika ylös. No ei hätiä mitiä... minulla on tuollainen nosturi lainassa ja sillähän homma käy kätevästi.

naamarti.jpg

nosturi.jpg