Kyllä koiranpennut ovat söpöjä. Niiden telmimistä seuratessa, unohtuu tosi äkkiä, että niistä on melkoisesti vaivaa ja suoranaista riesaa elämän alkutaipaleella. Ne pissivät ja kakkivat minne sattuu ja milloin sattuu, purevat rikki kenkiä, lattioita, huonekaluja, ihan mitä sattuu. Ovat siis yhtä vaativia kuin pienet vauvat. Silti koiranpennut ovat tosi ihania ja niihinhän kiintyy ihan sadalla, jos on yhtään koiraihminen. 

Meidän ystävillä on vehnäterrierejä. Otetaanpas hieman kuvausta.

Vehnäterrieri on vankka, keskikokoinen terrieri, joka on hyväluonteinen, eloisa ja toimelias. Se on luotettava ja uskollinen ystävä, joka sopeutuu erinomaisesti tämän päivän elämään. Se onkin miellyttävä seurakoira, joka toimeliaana sopii aktiiviseksi harrastuskoiraksi agilityyn tai tottelevaisuuskoulutukseen. Vehnäterrieri on hyväluonteinen, eloisa ja älykäs. Se kiintyy omistajaansa ollen tälle uskollinen ja luotettava ystävä. Vehnä on puolustustahtoinen olematta hyökkäävä. Rotu sopeutuu erinomaisesti tämänpäivän elämään; se on leikkisä, mutta myös kärsivällinen ja rauhallinen. Vehnäterrieri on keskikokoinen koira, joka kuuluu korkeajalkaisiin terriereihin. Uroksen säkäkorkeuden tulee rotumääritelmän mukaan olla 46-48 cm ja painon 18-20,5kg. Nartut ovat hieman pienempiä ja kevyempiä. Vehnän tulee olla hyvärakenteinen, voimakas ja sivusta katsottuna neliömäinen. (Tiedot napattu ja lainattu Kerry- ja vehnäterrierikerho ry:n nettisivuilta)

pentu1.jpg

**********

Nuo pennut syntyivät joskus ihan tässä kesän alussa tai kevään loppuviikoilla - en itse asiassa yhtään muista. Meidän on pitänyt periaatteessa mennä katsomaan niitä moneenkin otteeseen, mutta aina on jotain estettä kehittynyt, mutta onneksi menimme nyt toissailtana, koska ne lähtevät uusiin koteihin ihan tässä viikonlopun aikana. En kylmiltään nyt muista, montako pentua tuossa pesueessa olikaan, mutta kuuden ja kahdeksan tienoilla taisi olla. Sukupuolista en osaa sanoa muuta kuin, että eivätkös ne koiratkin tapaa olla joko uroksia tai narttuja.

Minä pidän koirista. Kunhan tässä joskus elämässään pääsisi eläkkeelle, niin ajatus koirasta on kyllä olemassa. Mitään en kuitenkaan sano varmaksi, sillä koiran omistajan täytyy myös olla aina valmis lenkille ja minkälainen käkkyrä minä nyt sitten siinä eläkevaiheessa olen, on sitten oma kysymyksensä.

Mutta oli mikä oli, niin kyllä ne aika suloisia ovat...

pentu2.jpg