Näin kesäaikaan on hyvä tehdä niitä välttämättömiä talon kunnostustöitä, joita minä itse osaan ja pystyn. Ei nittä koskaan niin ihmeesti ole, mutta puutarhajuttujen lisäksi aina on jotain pientä vasarointia ja ruuvausta.

Tämän kesän yksi ohjelma on tuo talon puuosien valttaus eli siis puunsuojan levittäminen. Helppo homma kaiken kaikkiaan, mutta pienen pieni ongelma on se, että puuosat sijaitsevat suhteellisen ylhäällä ja siksi tarvitsen telineet, joita sitten on aina kohteen vuoksi siirreltävä.

Valtti on erittäin laiha neste - melkein kuin vettä. Niinpä yksi merkittävä homma sitä käytettäessä on sellainen, että kannattaa suojata ne paikat, joihin ei halua roiskeita. Olohuoneen ikkunat ovat meillä aika isot ja siksipä ne piti päällystää huolella.

suojaus.jpg

valttia.jpg

*******

Eipä siinä sitten mitään ihmeellistä muuta olekaan. Ensin hankaan teräsharjalla pinnalta turhat roskat ja sitten nousen tellingille sutimaan. Kerralla vien tuohon tasolle pienen purkillisen Valttia ja sieltä sitten homma käyntiin. 

Tavallaan voisi kuvitella, että tuo homma hoituu hetkessä, mutta oikeasti siinä on sellainen juttu, että en kerralla saa hoidetuksi kuin pienen alueen, koska ei tuolta telineeltä pysty kerralla hoitamaan koko aluetta. Niinpä aikaa kuluu paljon hökötyksen siirtelyyn ja ainahan se on uudestaan tuettava. Vaikka sieltä ei kovin korkealta putoaisikaan, niin en välitä kaataa tällinkiä - vanhaa ukkoa sattuu ihan varmasti.

valtaten.jpg

**********

Tavoitteena on saada koko homma pakettiin ennen koulun alkua. Uskoisin selviäväni.