Kaupungeissa parkkeeraaminen on aina oma juttunsa ja etenkin Helsingissä. Toki maamme pääkaupungissa voi menna maan alle, mistä löytyy kyllä yleensä aina tilaa, mutta niihin kallioluoliin jääminen on aina hieman kalliimpaa kuin kadun varteen jääminen. Sieltä joutuu sitten kävelemään usein melkoisen matklan, ennen kuin on kohteessa, ellei nyt sitten ole menossa ihan keskustan isoihin kauppoihin.

Jos nyt sitten saa sen parkkipaikan jostain hyvästä paikasta, on näihin päiviin asti pitänyt sitten mennä etsimään jostain se lippuautomaatti. Siihen piti vielä aiemmin tunkea kolikoita, mutta nyttemmin siihen on käynyt korttikin. Sitten siinä on pitänyt miettiä, kuinka kauan se parkkeeraus kestää ja valita parkkiaika arvelun mukaan.

Mutta eipäs sitten hätiä eikä mitään. Nyt kun on tämä älypuhelinten kulta-aika, niin onpas joku ihminen keksinyt sellaisen EasyPark-appsin. Helppoa se parkkeeraus ei vieläkään ole, koska ihan samalla tavalla se menopeli täytyy tunkea niihin ruutuihin kuin aina ennenkin ja jos taskuparkki lähtee vinoon, niin sitä autoa ei saa siihen kyllä mitenkään, vaan alustahan se on aina otettava. Kaikeksi onneksi Niilo on vallan lyhyt ja sen saa suhteellisen helposti tungetuksi melkein minne vaan. EasyPark ei siis todellaakaan ole tekninen auton helppoparkki.

 EasyPark on maksuväline. Kun ajaa johonkin tiettyyn paikkaan, niin entisestä poiketen ei tarvitse edes autosta nousta, vaan kun kaivaa puhelimen taskustaan ja valitsee kuvakkeen EasyPark, niin johan alkaa pappa laulaa. Ohjelmasta valitaan alue (jonka Appsi selvittää puhelimen karttaohjelman avulla), auton rekisterinumero (joka on valmiiksi Appsiin ohjelmoitu) ja sitten pyöritetään aikarullaa arvioituun parkkiajan päättymiseen asti.

easy1.jpg

 

Jos arvioitu aika ei riitä, ei tarvitse tulla erikseen auton luo, vaan aikaa voi pidentää siellä, missä nyt sattuu puhelimen kanssa olemaan.

Mistä se parkkipirkko sitten tietää, onko auton omistajalla tällainen juttu käytössä. Ensiksikin auton ikkunassa on EasyParkista kertova tarra ja kun parkkari näkee sen, hän voi katsoa tietokoneesta, onko auton reksiterinumeron mukaan tehty parkkivaraus appsiin. Siis kätevää.

easy2.jpg

Parkkimaksu tulee sitten seuraavassa luottokorttilaskussa ja kun se lasku tulee, niin siitä voi tarkistaa erikseen yhdessä puhelimen ohjelman kanssa, että pitävätkö maksut paikkansa.

Suosittelen...