Heräsin yöllä ja kun en viitsinyt laittaa valoja lukeakseni (vaimoni olisi saattanut moiseen herätä...), niin aloin miettiä, että mitä voisin tarjota jollekin ystävälleni ilahduttaakseni häntä, jos minulla olisi rajattomasti tai ainakin aika paljon rahaa... Tämä olisi tietenkin subjektiivista eli parasta, mitä minä tiedän.... Koska olen itse asiassa aika kiltti ihminen, niin en silti sanoisi kaverilleni--- yllätys yllätys, että nyt sitä mennään, koska saattaahan olla, että en lainkaan tiedä, mistä ystäväni pitää ja mistä ei pidä eli ottaisin kuitenkin hieman selvää etukäteen, mihin voisimme mennä, mutta toisaalta minulla olisi vapaus tarjota omien mieltymyksieni mukaisia kohteita. Toisaalta en haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä.  No, nyt kun puhutaan ystävistä, niin onhan minulla kohtuullisen hyvä käsitys näistä tykkäämisistä ja ei-tykkäämisistä, mutta sekaan voi mahtua yllätyksiä.

 

HIFK:n matsi

Urheilujutuista parasta, mitä tiedän on jääkiekko. Siksi veisin kaverini katsomaan suosikkijoukkueeni HIFK:n matsia ja mieluiten joskus tammi- helmikuussa, jolloin joukkue on jo kuta kuinkin hioitunut ja syötöt menevät perille ja reppu heiluu. Fanikatsomo möykkää ja yleisö hurrajaa eli fiilinki on korkeimmillaan. 

Club for fiven keikka

Musajuttuja voisi olla paljon enemmänkin tarjolla, mutta CFF ei petä ikinä. Siksipä veisin ystäväni kuuntelemaan heidän peruskeikkaansa, missä on mahdollista kuulla otoksia eri levyiltä ja eläisin tietenkin toivossa, että saisimme kuulla laulut "Pysähtynyt sunnuntai" ja "Brothers in arms".

Ravintola Wellamo Katajanokalla

Näillä reissuilla saattaa tulla nälkä ja niinpä veisin ystäväni syömään hyvää ruokaa miellyttävään paikkaan. Joskus se paikka voi olla aivan simppeli, jopa ABC, tai sitten se voi olla miljoonan tähden ja rotissöörin paikka, mutta ruokapaikan kanssa täytyy olla avarakatseinen. Wellamo on kiva paikka ja sen kerran, kun olen siellä syönyt, olin vallan tyytyväinen. Siellä ei musiikki möykkää (paitsi, jos siellä on joku keikalla, mutta ei siellä silloinkaan voi möykätä) joten se sopii ihan keskustelupaikaksi. 

Pariisi

Kaupunkilomalle veisin ystäväni Pariisiin. Siellä on näkemistä ja kokemista ihan tolkuttomiin ja on kyllä ihan ihmeiden iso aika, jos ei kaverini siitä pitäisi. Museoita, kirkkoja, linnoja, puistoja, Eiffel, Notre Dame, Louvre, Versailles... lista on pitkä... Parisiissa on uskomattoman paljon hyviä ruokapaikkoja ja se vaan on niin kerrassaan mahtava paikka.

Santorini

Pariisissa olisi sellainen superaktiiviloma, joka saa jalat sikakipeiksi, joten sitten pitäisi mennä paikkaan, missä saa lepoa. Santorini on siihen sopiva, jos kohta sielläkin voi kävellä jalkansa muusiksi, mutta jossa voi myös tutustua saaren joka kolkkaan aika vähällä rasituksella. Ruokaa saa tietenkin joka lähtöön ja siihen hommaan ei myöskään tarvitse itseänsä liiemmin rasittaa. Tavernoita ynnä muita on ihan joka paikassa, joten aina löytyy. Santorini on pieni saari ja niinpä kaikki oleellinen on helposti tutkailtu viikossa.

Turun saaristo, Bergshagen ja ympäristö (entinen Iniö)

Kotimaan yhdeksi lomakohteeksi valitsisin entisen Iniön ja sieltä Jumon saaren ja yöpymispaikaksi Bergshagenin. Rauhaa ja kaunista luontoa ja ystävällisiä ihmisiä. Tähänkään ei tarvita mitään sen kummempaa selitystä - se vaan on mukava paikka. Toki valitsisin ajankohdaksi keskikesän - lämmintä ja valoisaa

Jyväskylä

Kotimaan kaupunkikohteeksi laittaisin Jyväskylän. Nätti kaupunki Päijänteen rannalla, helppo tutustumiskohde ja siellä puhutaan mukavan hassua leveää keskisuomalaista murretta.

Ostosreissu Jätkäsaaren Verkkokauppaan

Ainahan sitä voi tarvita jotain rompetta. Niinpä kannattaa mennä katselemaan Verkkokauppaa, jonka yhden ison myymälän (onkohan niitä muita) voi löytää läheltä Tallinnan laivojen satamaa. Kai se on Jätkäsaari, minä tunnen Helsingin paikkojen nimiä huonosti. Tuo kauppa on tosi mainio, jos kohta on Helsingissä pari muutakin, mutta itse asiassa kaupungin koon huomioiden tosi vähän sellaisia kauppoja, joihin voi mennä yli viideksi minuutiksi katselemaan ja ihmettelemään.

Salmisaaren liikuntakeskukseen lentosimulaattorilla lentämään

Helsingissä on Salmisaaren liikuntakeskus ja siellä on Airbusin täydellisellä ohjaamolla varustettu lentosimulaattori, joka on uskomattoman hauska. Tiedän siellä käyneen "lentämässä" ihmisiä, jotka eivät lainkaan voineet tajuta etukäteen, miten hullun hauskaa se touhu voi olla. Ihan itse voi ohjata isoa lentokonetta ja yrittää saada se osumaan kiitoradalle ja vaikka kyseessä on kiinteästi lattiaan asetettu laite, on lentämisen  tunne uskomattoman aito. 

Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelu

Ei tarvitse olla urheilun ystävä aistiakseen sen hurjan tunnelman, mitä tämä maailman ainoa eri maiden välinen yleisurheilumaaottelu nostattaa. Olen ollut elämäni aikana ehkä neljä tai viisi kertaa seuraamassa maaottelua ja ne fiilikset siellä stadionilla (tänä vuonna Tampereella) ovat olleet ihan superia. 

*************

Tällä lähtisin liikkeelle ja johan tässä saisi pari kuukautta kulumaan. En valitettavasti saa tätä kuitenkaan nyt toteutumaan, koska varallisuus ei riitä tähän kaikkeen lyhyen ajanjakson sisällä, mutta lottovoittoa odotellessa on hyvä suunnitella. Lähtisitkö reissuun?