Minä olen käteisen käyttäjä - enimmäkseen. On minulla pankkikortti ja siihen liittyvä luottojuttukin, mutta enpä niitä juurikaan käytä. Bensaa saatan ostaa kortilla ja sitten tietenkin mitä tahansa ja missä tahansa, jos syystä tai toisesta en ole viitsinyt/ehtinyt/jaksanut/pystynyt käymään automaatilla. Joskus pankkiautomaatit eivät anna rahaa, jos kohta se on kyllä hyvin harvinaista. Meillä on täällä Vihdin kirkolla vain yksi pankkiautomaatti ja sekin vähän syrjässä tuolla K-kaupan seinässä ja siksipä minulla ei ihan aina ole kätsyä. enimmäkseen kuitenkin on.

No nythän on niin, että kolikot ovat painavia ja jos ostos maksaa vaikka 10,30€ ja maksan vaikka 15€:lla, niin saan takaisin 4,70€. Siispä saan melkoisen painavan kolikkonipun takaisin ja etteivät nämä killingit sitten repisi lompakkoa, niin laitan ne aina samantien säästöpandaani. Kyseinen panda on musta purkki, jossa on aikoinaan ollut 350 g Pandan gourmetlakua ja nyt se on siis kierrätetty kokonaan uusiokäyttöön.

Koska siis tyhjennän lompsan suhteellisen usein, niin tuo purkki täyttyykin aika mukavalla tahdilla. Nykyään kun ei tarvitse edes ottaa niitä kolikoita Hesaan mennessä, sillä meillä on nykyään EasyPark eli emme tarvitse parkkiautomaattia. Palaan tähän asiaan joskus myöhemmin. Viimeksi tyhjensin poteron joskus huhtikuussa, jolloin siellä oli 555,55€, mikä oli vallan mukava summa juuri kesäloman alla. 

Tänään kävin sitten taas viemässä purkin pankkiin, missä laitoin rahat kahteen erityismuovipussiin ja lähetin ne sitten eteenpäin kohti suurta tuntematonta. Mielenkiinnolla toki taas odotan, mitä sieltä oikein tulee - en toki tuota kasaa viitsinyt itse alkaa laskea. Parin viikon päästä olen viisaampi.

kolikot.jpg