Vähän on dramaattinen tuo otsikko. Olimme tässä taannoin metsässä, mutta ei se nyt niin synkeä ollut emmekä varsinaisesti olleet kovin syvällä, koska autokin oli koko ajan muutaman sadan metrin päässä.

Lähdimme metsään ihan tavoitteenamme löytää sieniä ja ennen kaikkea kantarellejä. Kuten jo usein on todettukin, niin sieniä on tänä syksynä ollut ja paljon. Jos tykkää sieniruuista, niin eipä ole tarvinnut kovin kamalasti uurastaa evästä löytääkseen. Jopa minäkin olen löytänyt runsaasti syötäviä itiööttejä, jos kohta minun mielestä mitkään sienet eivät varsinaisesti niin kauhean syötäviä ole. 

sienijahti.jpg

******

Vaikka kohteemme ei niin huikean synkkä ollutkaan, niin ihan siltä varalta, että olisimme ajautuneet liian kauas autolta, otin tekniikan käyttöön. Kyseinen tekniikka on nimeltään Topo GPS ja sen sai ladatuksi puhelimeen ihan ilmaiseksi. Kyseinen appsi etsii taivaalta satelliitin ja tällää sitten näyttöön kartan siitä paikasta missä sattuu milloinkin olemaan ja siinä keskellä on sitten sellainen pisaran näköinen merkki, jonka kärki osoittaa menosuuntaa. Helppokäyttöinen ja ihan tarkan oloinen, joten jos sattuu metsään eksymään ja matkassa on puhelin, jossa on tämä Topo, niin eipä huolta, kyllä sieltä pois helposti löytää. 

gps.jpg

***********

Tuolla reissulla rouva otti kylvyn. Noin neljäsosakylvyn, mutta ottipa kuitenkin. Hän nimittäin katsoi, että vähän matkan päässä on koivikko ja joidenkin sieniasiantuntijoiden mukaan sellaisessa paikassa voisi hyvinkin olla kantarellejä. Sinnepä rouva sitten suuntasi ja yhtäkkiä katosi näkyvistä. Kuului vallan paljon meteliä, mistä päättelin, että ei pudonnut maan läpi Kiinaan eikä syöksynyt avaruuteenkaan, mutta jotain tapahtui. No, siellähän rouva seisoi polviaan myöten suon silmäkkeessä, mistä hän kyllä pääsi omin voimin pois, mutta melkoisen hankalaa se oli. Polviin asti sitten tietenkin niin saappaat, sukat, housut ja jalat tietenkin läpimärkänä. Onneksi oli kohtuullisen lämmintä ja auto lähellä eli ei siinä sen suurempaa vahinkoa sitten tullut.

Loppujen lopuksi tuolta reissulta ei niin hirveästi kantiksia tullut, mutta sentään jotain - en vaan enää muista mitä.

suo.jpg