Synnyin 1.4. vuonna 1957. Täytän siis tasan 60 ensi keväänä. Sitä ennen ajattelin laittaa näkyviin ja julkiseen tietämykseen joitakin merkittäviä tapahtumia. Aloitan siis syntymävuodestani ja siitä huikeasta huhtikuun ensimmäisen päivän hetkestä - oli muuten maanantai.

Samana päivänä minun kanssani näki valon laulaja ja lauluntekijä Jukka Karjalainen - vain muutamaa tuntia ennen minua. Huhtikuussa pääministeri K.A Fagerholm meni Kekkosen puheille ja esitti hallituksensa eronpyynnön, perusi sen sittemmin, mutta lopulta Urkki hajotti hallituksen ja V.J. Sukselainen muodosti uuden.

Neuvostoliiton puoluejohtaja Hrustsov kävi Suomessa kesäkuun aikana. Juhannuksen tienoilla joku ampui kohti Kekkosen kesäasuntoa Naantalissa, mutta ampujaa ei koskaan saatu selville. Oli niitä myrskyjä ennenkin. Heinäkuun lopussa Imatralla ja muuallakin Itä-Suomessa aiheutti rajuilma mittavia tuhoja. Mainostelevisio (MTV) aloitti toimintansa Suomessa. Urkki ja rouvansa Sylvi tekivät valtiovierailun Islantiin syyskuussa. Samassa kuussa markka devalvoitiin 39%:lla (raju paukku). Dag Hammarskjöld valittiin edelleen jatkamaan YK:n pääsihteerinä. Jean Sibelius kuoli syyskuun 20. päivänä. Hautajaiset olivat valtava tilaisuus 30. syyskuuta. Lokakuussa Neuvostoliitto laukaisi ensimmäisen Sputnikin eli satelliitin avaruuteen. Marraskuussa Neuvostoliitto lähetti ensimmäisen elollisen olennon avaruuteen Sputnik 2:lla - se oli se kuuluisa Laika-koira

Karjalaisen ja minun lisäksi syntyi runsaasti ihmisiä. Vain neljä päivää meidän jälkeemme Aki Kaurismäki. Sittemmin muita merkittäviä suomalaisia mm. Kaija Saarikettu, Gösta Sundqvist, Sedu Koskinen, Kari Peitsamo, Susanna Haavisto, Heikki Salo, Mikko Kivinen ja sanotaan nyt vielä Markus Kajo. Sibeliuksen lisäksi kuolivat esim. näyttelijä Humphrey Bogart, kirjailija Laura Ingalls Wilder (Pieni talo preerialla), FBI-agentti Elliot Ness, kuplettilaulaja Hiski Salomaa.

Kotielämästä en tiedä muuta kuin sen, että isä kanttoroi Kivijärvellä, äiti hoiti Jarmoa ja minua ja varmaan kyläilimme ja meillä kyläili paljon väkeä. Juljana-mummosta on kuvia. Ihan lähisuvussa oli pieniä lapsia - Jarmo-veli täytti kolme, Soili-serkku kaksi, Antero-serkku vuoden ja Markku-serkku syntyi loppuvuonna. Kaikki nämä mainitut asuivat kahden kilometrin säteellä, joten varmaan sitten itkuparkukakkavaippa-treffejä on ollut enemmältikin.

Minua nämä maailman asiat eivät kiinnostaneet tippaakaan. Kunhan sapuskaa riitti, vaippa vaihdettiin ja sopivia vaatteita oli tarjolla, niin kaikki pelasi hyvin.