Vuosi 1958 oli minulle merkittävä vuosi. Opin kävelemään, ehkä loputtoman puhetulvani ensimmäiset järkevät sanat tulivat esiin. Muutimme Kivijärveltä Vesannolle, isä aloitti siellä kanttorihommat.

Kekkonen piti ensimmäisen tv-uudenvuodenpuheen, jota meillä ei nähty, koska ei ollut telkkaria. Lahdessa pidettiin hiihdon MM-kisat ja USA ja Nevostoliitto alkoivat lähettää vuorotellen satelliitteja avaruuteen. Suomessa tiedettiin olevan 45000 tuberkuloosia sairastavaa ihmistä. Vappuna lopetettiin passien tarkastus Pohjoismaiden välillä. Ruotsi pelasi jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa Brasiliaa vastaan, mutta onneksi hävisi. Heinäkuussa Kilpisjärvellä mitattiin viisi astetta pakkasta, amerikkalainen ydinsukellusvene alitti pohjoisnavan ja NASA perustettiin. Veikko Vennamo erosi Maalaisliitosta (= Keskusta).  Eduskuntavaalit pidettiin kesällä. Postisäästöpankki otti käyttöön ensimmäisen tietokoneen Suomessa, sen nimi oli "Ensi", tarkka tuotenimi oli IBM. USA ja Neuvostoliitto riitelivät Berliinin asemasta ja Charles de Gaulle valittiin joulun tienoilla Ranskan presidentiksi.

Gospel-muusikko Pekka Simojoki ja kapellimestari Esa-Pekka Salonen syntyivät. Näin tapahtui myös Michael Jackosnille, Armi Aavikolle, Pekka Haavistolle, Mitro Revolle, Kate Bushille, Pentti Hietaselle, Bruce Dickinsonille ja toki monelle muulle. Minun sukuuni ei muistaakseni syntynyt ketään.

Ihmisiä myös kuoli. Anni Swan, paavi Pius XII, Armas Järnefelt, Irakin kuningas Faisal II ja tosi moni muu. Meidän suvussa ei kaiketi ketään, mutta en ole siitäkään varma.